img

Свалят от екран сериалът „Откраднат живот“! Разкрива схемите на лекарската мафия!

/
/
/
846 Views

Откраднат животОще след третата серия на новия български филм „Откраднат живот“ се заговори под сурдинка, че сериалът ще бъде спрян, или втори сезон няма да бъде финансиран.

Доста смело на лентата се показва една действителност, която разголва българските лекари и ги показва такива, каквито са, зад привидно любезните усмивки, предава skandalno.net.

Още от първата минута филмът започва с лъжа.  Уважаван лекар сменя новороденото си бебе с друго, защото неговото е болнаво, а другото – здраво. Прави го, без да му мигне окото и оставя своето в ръцете на самотен баща, без да го е грижа какво ще стане с него.

За нула време става ясно, че студентка от Варна не може да роди в измислената елитна болница, понеже няма как да си плати за „услугата“. В болницата се шири пълна шуробаджанащина и децата на лекарите са лекари там, без да минат конкурси. Правят се операции без нужда, за да се източи Здравната каса. Дежурният специалист прави се*с с медсестрата, докато в спешното някой умира.

Стига се и до абсурдна сцена, в която на притеснена пациентка правят ректален преглед, а в това време група майстори сменят крушките в кабинета и се подхилкват на оголеното й дупе, а лекарят пита пред нея – „на кого трябва да правя гъзобрък“.

Шпалири в поза мирно пред всички управляващи и официални лица, претупване на кръвни проби, пестене от изследвания, поставяне на грешни диагнози, изнудване със срамни тайни, клюки, интриги, подмазвачество, престараване пред ВИП пациенти,  операция на жени без нужда, всичко е толкова реалистично, че зрителите са тотално потресени от гледката на родното здравеопазване.

Едва ли е художествена измислица, че „бялата мафия“ продава дори бебета, стига да си платиш достатъчно. А това се случи още в третия епизод.

Във всички болници, дори в Министерството е настъпил вой още с пускането на лентата. На фона на цялата корупция, гледане на работата през пръсти, разврата, интригите, има само един свестен лекар, който се опитва да се бори с вятърни мелници. Защото все пак нали трябва да има и няколко положителни образа…

Възмущението на белите престилки и на зрителите достигна точката на кипене. А епизодите са 48…

Дали ще спрат филма, или ще изрежат най-компрометиращите сцени?

Предстои да разберем.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.