img

Стрелча се вдига на нов бунт заради кмета-изнасилвач!

/
/
/
914 Views

Стрелча протестМащабен протест подготвят жителите на Стрелча срещу Иван Евстатиев, ден преди поредното заседание на районния съд в Панагюрище. Бившият кмет иска да бъде пуснат под гаранция.

Евстатиев бе задържан и обвинен в изнасилването на 16-годишно момиче, но получи инсулт в ареста и бе настанен в болницата в Пазарджик. Митингът е насрочен за 17.30 часа, а делото ще се разглежда утре на обед, съобщава bTV.

Според недоволните граждани върху съда и прокуратурата се оказва огромен натиск Евстатиев да бъде освободен, като се изтъкват здравословни причини.

Хората се надяват Евстатиев да остане в ареста. Те се притесняват, че при първа възможност той може да изчезне завинаги. „Нека правосъдието се вземе в ръце и го остави в ареста”, каза един от жителите на Стрелча.

В града не вярват, че бившият градоначалник е болен. „За 10 дни хвана всички болести, описани в медицинските книги. Стефан Данаилов ръка може да му целува”, добави той.

Протест ще има и в петък пред сградата на съда в Панагюрище, когато съдът трябва да вземе своето решение да освободи ли Евстатиев, или да потвърди мярката “ задържане под стража“.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.