img

Стоянка Митева: Слави Трифонов плаща скъпо за гаврите с хората!

/
/
/
1139 Views
Сподели с приятели

Стоянка МитеваСтоянка Митева от Димитровград не е от известните родни Касандри, но на вратата й са чукали дори министри. Тя е особен вид „врачка” – приказките за магии я вбесяват, но твърди, че може да променя съдби и да изчиства негативна енергия. Забранила е да я наричат екстрасенс или феномен, и ако някой все пак си го позволи, тя веднага пали мотора.

Твърде емоционална е и много от хората, които търсят помощта й, се страхуват от нея. Но за сметка на това й вярват. Ако се върнем назад във времето, ще видим, че казаното от нея винаги се потвърждава. И не го казва тя, а хората. Стоянка Митева не обича журналистите, не дава интервюта.

Цели три години общуване с нея костваше на репортера на „ШОУ”, за да спечели доверието й. Историята на „проглеждането” й е удивителна: През 1997 година преживява тежка мозъчна операция. Лекарите не вярват, че ще оцелее. Но тя се връща от оня свят с…две фонтанели на главата. Сама усеща, че вече не е същата!..Това чувство се потвърждава, когато отива на Рупите за годишнината от смъртта на Ванга

43_Stoyanka17.jpg– Какво се случи тогава, на годишнината на баба Ванга?
– Първо ще кажа, и винаги съм го казвала, че мразя да се използва името на Ванга, както го правят „наследничките” й. Аз с Ванга не се познавам, не ме е белязала да я заместя, но когато на годишнината от смъртта й застанах край нейния гроб, се усетих друга. Уж съм аз, а не съвсем, витая някъде из облаците, говоря някакви неща…

Близките ми видяха тази моя промяна и решиха да ме спасяват. Заведоха ме при проф. Връбка Орбецова, а тя ме изпрати при доц. Игнат Игнатов и проф. Влахов, които ме оплетоха с някакви жици и ми правиха продължителни изследвания. И накрая се произнесоха – в резултат на операцията, ми се е отворило трето око.

Това казаха…Започнах да чувам и гласове. Някой ми казва нещо за някого, когото не познавам. Казвала съм на съвсем непознати хора по улицата, че имат сериозен здравословен проблем и е време да потърсят медицинска помощ. А те ме гледат, като че ли съм зелено човече. На други съм казвала какво ги очаква в близките няколко дни. Спонтанно ми идва да им кажа.

Така преди две години казах на една жена да зареже семейния апартамент и да бяга колкото се може по-далече. Нито я знаех коя е тази жена, нито я бях виждала. Не знам защо й го казах, нещо ме накара. Тя пък взела, че ме послушала. Събрала една чанта дрехи и отпътувала за близкото до Димитровград село Сталево. Същата вечер мъжът й, пенсиониран военен, застрелял баща й и баба й, с които тя живеела. За двойното убийство чух по телевизията и си помислих, че ако не бях казала на тази жена да бяга от дома си, може би тя щеше да е третият труп!..

– Предричате ли смърт?
– Иван Тодоров-Доктора е първият, чиято смърт видях. С родителите на Иван бяхме приятелски семейства, живеехме наблизо. Не мога да обясня как точно се случи, но аз вече знаех, че ще го застрелят. Предупредих го да внимава, казах му кога, от кого и как трябва да се пази. Посъветвах го за известно време да изчезне от България, но той не ме послуша. Предупредих и майка му, но и това не помогна. Вторият, на когото се наложи да помагам, е Христо Ковачки. С него се сближихме, станахме приятели – и досега сме си такива.

– Спомняш ли си, когато преди време го арестуваха?
– Вечерта, преди това да се случи, ми беше казано, че ще му сложат белезници. На другия ден тръгнах за София да се видя с него лично и улучих момента баш като го арестуват, та за майтап и мен задържаха полицаите. Някой може и да не го повярва, но това е самата истина.

– Познавали сте се и с бившия ни президент Желю Желев. За какво ви потърси?
– Не само че се познаваме, ами с Желю Желев бяхме приятели. С него сме се срещали пет пъти. По негова лична покана бях на представянето на книгата му в НДК, имам „Фашизмът” с автограф. Никога няма да забравя разговорите, които сме водили с него и със съпругата му Мария. Желю пред мен си призна един грях, една голяма грешка, която беше допуснал като президент и направо го болеше, чувстваше вина към българите. Другата му болка беше самоубийството на дъщеря му. Момичето е било с много лабилна психика, прекалено емоционално и чувствително.

– Има ли хора, на които отказвате да помагате?

– Вече отказвам на политици и фолкпевици. Не искам и да чуя за тях. И такива хора повече няма да влязат в къщата ми. Защото повечето от тези особи са алчни, нагли и смятат, че светът се върти около тях. Преди доста време така ме беше ядосала една бивша министърка, която дойде у дома да ме пита дали ще роди дете от един от първите мъже на държавата?!? Изгоних я. Не обичам развратници.

Идва фолк певицата, яхнала скъпа кола, вади дългата папироса и дори не ме пита дали понасям цигарите. Разпитва ме я за някой любовник, я за това дали няма направена магия от колежка. А като започне някой да ми говори за магии, полудявам. Не вярвам в магии. Та разпитва ме два-три часа красавицата и накрая ми хвърли 2 лева. Късала съм ги на парченца след нея. Аз никога не говоря за пари, нямам тарифа, но няма да позволя такива нагли жени да се гаврят с мен. Такива са и част от политиците. Тях пък ги интересуват само далаверите и любовниците. Дали ще излязат чисти и дали ДАНС или не знам още кой не душат около тях. Някои пък директно ме питат дали не ги виждам зад решетки…

– Приемали сте Волен Сидеров?..
– Да, когато още беше с Капка… Сега го виждам психически изтощен и затова прави много грешки.

– Доколкото знам, помагали сте за неразкрити престъпления, изгубени хора…
– Последни, които идваха при мен, бяха близките на онова момче, което намериха в една пропаст в планината. Вуйчото на момчето ми разказа, че ходили при врачки, които им казали, че е жив. А аз им пресякох надеждите. Казах им, че момчето е мъртво. След седмица се разбра истината!..

Преди време пък един мъж от едно село до Първомай беше изчезнал. Неговите близки ходили на ходжа в Ръжево Конаре и той им казал, че дядото си бил намерил булка от съседно село и бил при нея. Пълни глупости. Казах на хората, че човекът е мъртъв и ги изпратих да търсят трупа му на около 4 километра от селото. До вечерта го намериха, но…разкъсан от кучета.

В едно димитровградско село изчезна едно момче. Позвъни ми кметът на селото Марин Маринов и ме попита къде да го търсят. Каза ми се, че момчето е удавено в Марица и аз посочих точното място, където да търсят трупа му. Близките му го откриха там още до вечерта.

– А помните ли за изчезването на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов?
– Една седмица след като той не беше се прибрал вкъщи, при мен дойдоха майка му и жена му. Искаха да им кажа дали не е отвлечен за подкуп и къде да го търсят. Директно им казах, че Стоян е мъртъв. И, че наистина е отвлечен, но не за подкуп, а за да бъде убит. И че скоро няма да разберат къде е гробът му. Не ми повярваха, но по-късно, като намериха гроба, дойдоха пак при мен.

– Веднъж са ви питали за убития Боби Цанков, знам…
– Боби Цанков не беше разстрелян за това, че дължи пари на много хора, а защото не си е затварял устата. Едно мога да кажа – Маргините нямат нищо общо със смъртта му. Убийците, които са стреляли срещу Боби Цанков, са двама българи и е имало трети човек, който ги е чакал в кола…

– Преди време ми казахте, че ще бъде заловен серийният убиец Момата, който застреля едно младо семейство в Димитровград. Като арестуваха брата на убития и го нарочиха за извършител на престъплението, вие ми казахте, че убиецът не е той, а друг ще бъде заловен край Стара Загора…Така и стана…
– Да, аз буквално видях как ще заловят Момата привечер, как пътува в кола с двама души още. Казах още тогава, че този човек е убил и други хора. По-късно сам той си призна за предишни три трупа.

– Плащаме ли за греховете си?
– Ще отговоря така: До какво добро доведе гаврата на Слави Трифонов с Лили Иванова? Слави си счупи крака, започна да си губи зрението. Но само с това няма да му се размине – чака го инсулт. Скъпо плащаме за всяко нередно нещо с друго същество. Такъв е законът на вселената – плащаш за всяка грешка.

– Чувам, че при вас идвали много златотърсачи…

– Идват. Обещавали са ми много пари, обещавали са ми част от златото, ако кажа къде точно се намира. Но аз не се блазня от такива неща. Знам си, че съм бедна и бедна ще си умра!.. Откакто съпругът ми почина, едва свързвам двата края, но винаги ще късам на парченца двата лева на богати мръсници.

Едно интервю на Тодорка НИКОЛОВА, Димитровград

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.