img

Startfor: Войната между Русия и Турция е много близо!

/
/
/
954 Views

КюрдиВъзможно е Русия да подпомага сирийските кюрди, преговорите за военно сътрудничество вече се водят. Това съобщава американската частна разузнавателно-аналитична компания Stratfor. Според сведения на компанията, Москва ще снабдява Отрядите на народната самоотбрана с оръжие, като руската подкрепа ще помогне на кюрдите да осъществят своите планове – овладяване на град Джараблус на границата с Турция с последващо създаване на кюрдска автономия в Сирия.

Може да се предположи, че Турция ще реагира болезнено на такъв обрат на събитията, тъй като е известно, че кюрдският проблем е болното място на Анкара.

Както пише Stratfor, помощта за кюрдите може още повече да усложни отношенията на Русия с Турция. Русия продължава да увеличава въоръженията в провинция Алепо, а това влиза в противоречия с възможната турска намеса в сирийския конфликт.

Бъдещето на руско-турските отношения в голяма степен ще зависят от посещението в Анкара на американския генерал Чарлз Браун, който трябва да обсъди с турските власти съвместна операция на Турция и САЩ в Сирия. Резултатите от преговорите, според Stratfor, определят вероятността от въоръжено сблъскване между Русия и Турция.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.