img

Срам и позор! Депутатите с ново увеличение на заплатите! А за нас кога?

/
/
/
1378 Views

Политиците си увеличиха заплатитеНаглостта на родните политици няма край! На фона на неотминаващата финансова криза, увеличаването на цените на цигарите, цената на тока, нови данъци, нови заеми и куп натоварващи народа фактори, народните представители решиха отново да си увеличат заплатите, тъй като смятат, че вършат „полезна работа“ и носят голяма отговорност.

Според Националният статистически институт (НСИ), за последното тримесечие в България, средната работна заплата е 874 лв., което е спад с 0.6%, спрямо предходното тримесечие. Въпреки това обаче, заплатата на депутатите се увеличава с над 100 лв., тъй като тяхното месечно възнаграждение се изчислява на база данните на НСИ, но не за тримесечието, а за последният месец от него.

Според НСИ, работниците в държавната сфера за получили средно по 933 лв, което е с 36 лв. повече от последният месец на предходното тримесечие. Най-ниската депутатска заплата става в размер на 2799 лв, но това са чисти пари, без да смятаме тези за участие в комисии, разходи за дрехи, бензин и разни други.

Заплатата на Росен Плевнелиев пък се вдига с цели 216 лв. и става 5598 лв. Бойко Борисов и Цецка Цачева пък получават с 55% повече от обикновените народни представители или казано с други думи, те ще получават точно по 4338 лв. Министрите на различните сектори пък ще вземат по 3638.70 лв., което е с 30% повече от заплатата на народните представители.

Отново по данни на НСИ, за септември месец заетите лица в България са намалели с 38900 души до 2.27 млн.

Вие как смятате, заслужават ли политиците увеличение на заплатите и направили ли са поне едно положително нещо за народа си?

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.