img

Специална карта разкрива къде обичаме да ни докосват и къде не

/
/
/
564 Views

Ако се чудите дали да прегърнете някого или да му стиснете ръката, когато го срещнете, сега университета в Оксфорд има отговор!

Знаменитият британски университет проведе най-голямото проучване на физическия контакт. Според него хората наистина не искат да бъдат докосвани никъде от непознати, с изключение на ръцете. То показва още, че жените са по-склонни към докосване, отколкото мъжете.

Изследователите са анкетирали над 1300 мъже и жени в пет различни държави (Великобритания, Финландия, Франция, Италия и Русия) за това дали се чувстват комфортно да бъдат докоснати от партньори, приятели от същия и срещуположния пол, членове на семейството или пък от тотално непознати хора. Техните отговори са синтезирани в картата, която показва кои зони са забранени.

Графиката показва очевидното: гениталиите са зони табу. Хората от двата пола се чувстват по-удобно при физически контакт с техните майки, отколкото бащите им. В проучването обаче има и странни и интересни факти: Италианците са по-склонни да бъдат докоснати, отколкото руснаците например. Финландците се оказват хората, които се стремят най-силно към физическия контакт, а британците най-малко.

Изследването също така е установило, че когато става дума за докосване при роднини има значение на колко често те се виждат.

Вижте картата и си направете нужните изводи!

Къде обичаме да ни докосват

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.