img

Служители в ресторанти разказват каква храна никога няма да си поръчат

/
/
/
139 Views
Сподели с приятели

По-долните редове ще ви накарат сериозно да преосмислите следващото си посещение в ресторант. На платформата на Reddit служителите на американски ресторанти споделиха какво никога няма да пият и да ядат самите те.

Те обсъждат нещата, които най-често си поръчват клиентите.

Супа. Тя никога не се охлажда през нощта, а стои в голям контейнер и затова стои леко топла с часове.

Декорации в коктейлни напитки. Лимоните, лайма и портокалите никога не се измиват и буквално в 95% от случаите сервитьорите и барманите ги докосват с ръце без ръкавици. Това е доста притеснително.

Служители в ресторант разказват каква храна няма да си поръчат никога

Почти нищо, което не е ниша за този ресторант. В рибен ресторант ли сте? Пицата вероятно ще бъде боклук. Посетихте пицария? Хумусът няма да е същият и т.н.

Трюфелно масло. В него няма никакви трюфели. Миризмата на трюфел в него е синтетична и се прави на базата на петролни продукти. Тези, които го ядат, сервитьорите смятат за нещастници.

Всеки сос от сирене (дип), колкото и готино да звучи, всъщност се състои от 95% масло и извара. Това е половината от дневния прием на калории в малка купа.

Служители в ресторант разказват каква храна няма да си поръчат никога

Ако е ресторант с национална кухня: всичко, което не съответства на специализацията. Например, по-голямата част от менюто на децата (пилешки крилца, чийзбургер). Всичко това е просто замразено и купено от супермаркета за всеки случай.

Работя в два ресторанта, пише един от коментаторите и казва следното:

1. Всичко, което се приготвя преди да поръчате. Готовата храна по поръчка е глупост. Тя не е много – и въпреки че всичко с изтекъл срок трябва да бъде изхвърлено, никой не го прави. Просто се готви за обедно меню.

2. Почти всичко. Никой не мие чиниите правилно. Милион пъти върнах чашата обратно, защото върху нея имаше следа от червило. Салатите се правят с голи ръце от хора, които никога не мият ръцете си и се занимават с пари, мръсни съдове, фъстъчено масло – каквото и да е. Масите трябва да се избърсват с дезинфектант, но вместо това се минават с гореща мътна вода. Някои неща изобщо не се мият. Например, пасаторите просто се оставят под поток гореща вода. Никога не съм виждал готвачи да мият ръцете си. Дори водата се сервира топла и гадна – изглежда поносима, само защото в нея се слага лед.

Изводът от историята: яжте вкъщи, а не в ресторанти.

Служители в ресторант разказват каква храна няма да си поръчат никога

Източник: Факти

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.