img

Скандално! Вижте какви са далаверите на Гриша Ганчев и кой е замесен в тях!

/
/
/
964 Views

Гриша ГанчевБлизкият до ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев Милко Талев е прехвърлил 4 кухи фирми на свой служител – разносвач на кафе по заведения.

Разносвачът с баничарката, дори не подозирал, че зад гърба му се въртели далавери със захар за милиони. Това стана ясно в спецсъда по време на делото срещу Ганчев, сина му Данаил и още 8 човека, сред които и Талев.Кафеджията Георги Симеонов свидетелства, че като служител се съгласил шефът му да му прехвърли 4 фирми на негово име с уговорката след няколко месеца да ги върне, пише „Стандарт“. „Знаех, че фирмите са за кафе и минерална вода. Дадох на Милко генерално пълномощно и той се занимаваше с тях. Аз се водех собственик, но нищо не съм правил.

Беше края на 2011 г., няколко месеца по-късно от полицията ми се обадиха и ме извикаха да ми покажат захар в склада, беше голямо количество – 50-60 палети. Базата се намираше на Военна рампа в София“, разказа Симеонов. Той допълни, че не знае какво е станало със захарта, защото напуснал, а по-късно прехвърлил фирмите, както била уговорката.

Съдът разпита и други свидетели по делото, които разказаха, че като прекупвачи вземали захар на едро от „Литекс комерс“, някои от тях веднага я продавали на свои клиенти, а други я държали в складовете си по няколко месеца. Ганчев и аверите му са подсъдими за укриване на данъци от продажба на захар за над 700 000 лв. По време на заседанието телефонът на Ганчев иззвъня и той се пошегува, че „Бойко Борисов се обажда“.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.