img

Сицилия плаща по 3000 евро на младоженци, за да сключат брак там

/
/
/
521 Views
Сподели с приятели

Сватбен подарък под формата на 3000 евро може да получи всяка млада двойка, която избере да се омъжи в Италия, разбра Е-новини.

И по-конкретно — на остров Сицилия. Живописният остров пострада доста сериозно заради пандемията и към настоящия момент неговите управници търсят всякакви причудливи начини, за да го възродят.

Сицилия, със своите барокови плакати и вили, средновековни църкви и прекрасна природа, е изключително привлекателно място за церемонии и то най-вече сватбени.

Интересно е, че тук се състояла и най-известната венчавка в киното — тази от филма „Кръстникът“, когато синът на мафиотския бос се венчава за местна красавица. Тази сватба превърна Сицилия в едно от най-популярните места за сключване на брак в света. И стана причина за създаване на редица малки семейни фирми, които се занимават с подготовка и организиране на сватбени тържества.

До настъпването на пандемията, най-многобройни бяха младоженците от Америка и Япония, но карантината доведе до загуби в размер на над 50 милиона евро. Именно това накара и властите да вземат крути мерки. И да предложат на младоженците по 3000 евро като сватбен подарък. Само и само да се венчаят на острова и да наемат местните фирми за сватбите.

Това не е първият път, в който Сицилия полага усилия да съживи отново икономиката си. На острова се предлагаше връщане на парите при лошо време по време на престоя, а също така се осигуряваха и специални екстри, ако някой се разболее от коронавирус по време на ваканцията си в Италия.

Нито една от тези кампании обаче не даде желаните резултати. И властите прибегнаха до изпитания метод — бонус за всички, които се закълнат във „вечна любов“ в Сицилия. И използват за целта местните кетъринг фирми, фотографски услуги и други. Още повече, че на сватбите разчитат и ресторанти, хотели, печатници, барокови вили и дори музеи и манастири.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.