img

Синът на Христо Бисеров отново замесен в сделки за милиони!

/
/
/
907 Views

Главинков и Христо БисеровАгенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е започнала масови проверки на ВЕИ-фирмите на Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков. Държавните инспектори са проверили компаниите „Агророуд“ ЕООД, „Инниммо солар“ ЕАД, „Солар 11“ ЕООД, „Солар проджектс“ ЕАД, съобщава „Епицентър”.

В докладите на инспекторите са описани всички приходи и разходи на дружествата от създаването им до средата на 2015, както и промяната в собствеността им, след като прокуратурата повдигна обвинение на Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков за данъчни престъпления.

От АДФИ обясниха, че проверките са планови, както и че докладите са изпратени в ДЕКВР и в Министерство на енергетиката.

От документите става ясно, че „Инниммо Солар“ ЕАД, „Солар проджектс“ ЕАД и „Солар 11“ ЕООД вече са собственост на „Астроенерджи Солар България“ ЕООД с представител Чоонг Хий Чой. От своя страна „Астроенерджи Солар България“ е еднолично притежание на холандската „Астроенерджи Солар Нидерландс“, чийто капитал е едва 100 лв. „Агророуд“ ЕООД пък е прехвърлена на австрийската „Новасолар ГМБХ“.

Доскоро доведеният син на бившия зам.-председател на парламента Ивайло Главинков имаше дялове в осем търговски дружества. В четири от тях той беше съдружник с биологичния син на ексшефа на парламента – Дамян Бисеров. Младежът се оттегля от фирмите, макар да се е подписвал под документите за залог на дяловете, когато те са теглели кредитите.

Делото срещу Христо Бисеров стартира на 5 ноември в Софийски градски съд. Първото заседание се провали, тъй като се оказа, че ексдепутатът е в болница. Съдът отложи делото за 25 ноември.

Първоначално разследването се водеше за пране на пари и бе срещу Бисеров и Ивайло Главинков. Съдът тогава запорира тяхно имущество на обща стойност 1.55 млн. лева. Бе поискано и властите в Швейцария да разкрият банковата тайна за сметки на бившия заместник-председател на Народното събрание в страната. По случая все още се води разследване.

Впоследствие прокуратурата внесе друг обвинителен акт само срещу Христо Бисеров. Обвинението срещу него е за валутни престъпления и неплащане на данъци. През май съдът върна обвинителния акт в прокуратурата заради процесуални нарушения и се наложи преработването и повторното му внасяне в съда.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.