img

Швейцарците са най-щастливите хора, българите сме на 134-о място!

/
/
/
837 Views

Щастливи хораШвейцария е най-щастливата страна в света, следвана от Исландия, Дания, Норвегия и Канада. Това показва международното изследване за щастието за 2015 година, съобщава AFP, цитирана от „Фокус“.

Класацията е направена за периода 2012-2014 година и в нея са включени 158 страни. България е на 134-то място в световен мащаб и на последно сред страните от ЕС.

Финландия, Холандия, Швеция, Нова Зеландия и Австралия се нареждат от 6 до 10 място. САЩ са на 15-ата най-щастлива страна в световен мащаб, Белгия е 19-та, Великобритания е на 21 място, Германия заема 26-та позиция, Франция – 29-та, Испания е се нарежда на 36-то място, Италия е 50-та, а Гърция е на 102 място. На последно 158-мо място е Того.

Докладът за щастието по света е третият доклад на ООН след първия, който бе издаден през 2012 година. За да съставят класацията, авторите на документа са проучвали продължителността на живота на хората в добро здравословно състояние, брутният вътрешен продукт на глава от населението, социалната подкрепа, доверието, измерено по усещането за липса на корупция в бизнеса или политиката, чувството за свобода на избор в живота и щедростта.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.