img

Шибедах системата на автомобила – лукс и екстри в едно

/
/
/
402 Views
Сподели с приятели

Не рядко сме казвали, че, освен способността на автомобила да ни придвижва от една точка до друга, ръка за ръка с това върви и усещането за комфорт и лукс, които би могло да ни предостави превозното средство.

Споменавайки лукс, няма как да не спрем вниманието си на шибидах системата – люкът отгоре на тавана на превозното средство, който прави целият автомобил да изглежда наистина оригинално и будещ вниманието. Ако искате наистина да привличате погледите, то изберете кола, разполагаща с такава екстра. Трябва да знаете обаче, че, макар и ефектен, люкът на тавана на автомобила би могъл, както и всяка друга автомобилна част, да претърпява различни по вид и степен проблеми и повреди. Ето защо е важно да сме наясно с неговите функции, както и с признаците, онагледяващи възникнал проблем с изправността му.

Какво представлява всеки шибидах на автомобила?

Шибидах система наричаме люка, разположен на тавана на колата. Той може да бъде един прозорец или пък няколко, а в някои случаи разполагаме с цяло панорамно стъкло. Посредством ръкохватки или електромотори тези стъкла биха могли да се повдигат нагоре тип „крило“ или пък да се плъзгат назад за още по-голяма отваряема площ. Едва ли има нещо по-приятно от това да пътуваш с панорамен прозорец на тавана на превозното средство, чието леко отваряне допуска много свец въздух в купето на автомобила.

Разбира се, тези люкове също подлежат на повреда, както и всички останали автомобилни части. Погрешно е да се смята, че неизползването на това стъкло предотвратява възникването на много проблеми. Дори и на ползвате вашия шибидах, той отново би могъл да се развали и да изиска ремонт. Електромоторите често с времето също подлежат на смята. Излишно е да казваме, че препоръчваме тази дейност да оставите в ръцете на професионалист, който да отстрани неизправностите лесно и ефикасно.

Едни от най-често срещаните проблеми, свързани със шибедах системите, включват невъзможността за отваряне и задвижване, както и пропускането на вода. Второто е особено опасно, тъй като, при дъждовно време, е възможно купето на автомобила да се наводни. Дискомфортът, причинен от намокрени и подгизнали седалки е известен на всекиго. Онова обаче, което е в състояние да предизвика повече щети, са повреди, свързани с електрониката на колата – наличието на вода в купето е възможно да предизвика редица щети.

Категорично смятаме, че наличието на шибидах система предполага доставяне на комфорт и лукс както при возене, така и при шофиране. При възможност, изберете автомобил с такава екстра – така винаги ще сте в крак с последните автомобилни тенденции и вашето превозно средство ще се отличава сред всички останали.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.