img

Северна Корея: Готови сме за затрием САЩ от лицето на Земята!

/
/
/
925 Views

Северна КореяЦентралната телеграфна агенция на КНДР (ЦТАК) съобщи, че специалистите от страната са готови да активират ядрени устройства с изключително унищожителна сила спрямо САЩ, ако това се наложи. Северна Кория е извършила разработването на водородната бомба, за да може при необходимост да „изтрие от лицето на Земята цялата територия на САЩ“.

Според Пхенян целта й е да може да се справя и да удържа агресивната политика от страна на Вашингтон.

Както се отбелязва в съобщението, разпространено по каналите на информационната агенция, учените и технолозите от Северна Корея са провели изпитанията на водородната бомба не за да изплашат или да провокират която и да е страна. По информация на ЦТАК главната задача е била укрепването на „ядрения потенциал на фона на враждебната политика от страна на САЩ“. Агенцията отбелязва още, че ефективното оръжие може да послужи за защита на цялата Североизточна Азия.

През това време на територията на КНДР се провеждат митинги и събрания в поддръжка на проведените на 6 януари изпитания на водородната бомба, в които участват студенти, военни, чиновници, представители на партията.

По време на своите изяви активистите заявяват, че Северна Корея има пълното право да изпитва оръжие за целите на своята самоотбрана, защото САЩ „не прустановяват опитите си да провокират ядрена война на Корейския полуостров“.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.