img

Сергей Шойгу: 2000 души от ОНД са се присъединили към ДАЕШ!

/
/
/
681 Views

Сергей ШойгуВ Москва се състоя закрита среща на депутатите от руската Дума с министъра на отбраната Сергей Шойгу. Главата на отбранителното ведомство е разказал за хода на кампанията на руските военно-космически сили в Сирия, като е привел и някои факти за загубите на „Ислямска държава“ (ДАЕШ).

Сергей Шойгу е посочил, че за ден руската авиация бомбардира 100-120 цистерни с бензин, принадлежащи на терористите. Данните за загубите в числен състав на ислямистите са засекретени.Въпреки големите успехи на въздушнокосмическите сили на Русия и кардиналния прелом на ситуацията, числеността на ДАЕШ не е намаляла чувствително, тъй като в редовете на терористите продължават да приижда ново попълнение. По думите на министъра само за две седмици в Сирия са пристигнали минимум 2000 души от страните в ОНД.

Шойгу е заявил, че основната задача на руската армия в това отношение е да унищожи напълно тези наемници, които се опитват да се върнат от Сирия в родината си, тъй като те могат да представляват терористична заплаха.

Военният министър е посочил също, че кампанията в Сирия е оздравила руската армия и руската военна наука. Освен като поле за борба с международния тероризъм, Сирия е станала и голям изпитателен полигон и тренировъчна база, съобщава тв канал „Звезда“. В частност Министерството на отбраната се старае да поддържа максимална ротация на летците, воюващи с ДАЕШ, за да пусне в бойна среда колкото е възможно повече военни.

В бойните условия в Сирия се тестват нови технологии, а някои остарели видове въоръжение, снети от производство и изпратени в Сирия, за да си „дострелят“, са се доказали в бойна среда и са били признати за ефективни.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.