img

Сергей Лавров: Русия е готова да се обедини с НАТО в борбата срещу Ислямска държава!

/
/
/
943 Views

Русия и НАТОРусия е готова да размрази сътрудничеството с НАТО в борбата с тероризма, ако това пожелаят колегите от алианса.

Изявлението е на руския външен министър Сергей Лавров след срещата му в Москва с италианския му колега Паоло Джентилони, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

„Изхождаме от това, че тук е крайно важна координацията на действията на всички, които могат да дадат принос в тази обща борба“, отбеляза Лавров.

Ние ще бъдем готови да размразим и други направления на взаимодействието, ако нашите натовски колеги вземат съответните решения и променят своето негативно отношение към тези форми на сътрудничеството, подчерта руският външен министър.

Той добави, че същото се отнася и за отношенията Русия-ЕС, в рамките на които също имаше немалко полезни инструменти, помагащи да се решават проблеми, от които зависи ефикасността на антитерористичната дейност.

Вчера Русия и САЩ постигнаха съгласие за ускоряване на усилията за мир в Сирия.

Русия и САЩ се съгласиха след преговори в Москва да използват влиянието си върху враждуващите страни в сирийския конфликт, за да ги убедят да ускорят усилията за политическо решение

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.