img

СЕНЗАЦИОННО! Учени разкриха какво осъзнават хората след смъртта си

/
/
/
692 Views
След смъртта си хората осъзнават, че са си отишли и разбират какво става около тях. Това твърдят учени от Школата по медицина при университета в Ню Йорк.

Лекарите определят смъртта от момента на спирането на сърцето: кръвта престава да достига мозъка, което довежда до почти моменталното спиране на функционирането му. В крайна сметка мозъчните клетки започват да умират, но за това са необходими няколко часа след клиничната смърт, смята ръководителят на изследването доктор Сам Парниа.

Учените смятат още, че човешкото съзнание не се „изключва“ веднага след спирането на сърцето.

Хората в „първата фаза на смъртта“ все още съхраняват способността си за възприятие, твърди интернет изданието „Лайв Сайънс“.

Важно доказателство за това твърдение са случаите, при които преживели спирането на сърцето хора описват в детайли какво се случва около тях след клиничната смърт.

„Те разказват, че са виждали лекарите и медицинските сестри и са чували техните разговори. Това са факти, които не биха могли да знаят от другаде“, заявява Парниа.

Това потвърждават и самите медици, учудени, че пациентите им, които по същество били мъртви, са помнили всички детайли около случващото се.

Превод: ПИК

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.