img

Се*сробиня на ДАЕШ разказа пред ООН за зверствата, които е преживяла! Поиска извергите да се изтребят до крак!

/
/
/
730 Views

НадяМомичето-язидка Надя Мурад Баси Таха призова Съвета по сигурност към ООН напълно да унищожи терористичната организация Ислямска държава. Тя разказа как терористите от ИД отвличат, изнасилват и продават в робство жени и момичета от същата вяра, която е и нейната. 21-годишната Надя (Nadia Murad Basee Taha) сподели потресаващ разказ за времето, в което е била в сексуално робство при терористите от ИД. Светът бе шокиран и от видеокадрите за жените-язидки, които са сексуални робини на бойците от Ислямска държава, пише bgr.news-front.info.

Британското издание The Daily Mail публикува шокиращи кадри от пленяването на жени и момичета от ИД и съдбата им на сексуални робини.

На видеото, заснето в Ирак, се вижда, че терористите от ИД насила извеждат язидите – жени и момичета, понякога техни дъщери, за да ги направят сексуални робини.

Роднините на жертвите, които разделят от семействата им, не мога да направят нищо срещу въоръжените с автомати терористи.
Момичето било три месеца в плен и се спасило по чудо.

Надя е похитена от иракско село през август миналата година. Момичето, заедно с други язидки е било откарано в Мосул. По пътя всички са били изнасилени. В Мосул пленниците са били вкарани в сграда, където имало хиляди жени-язидки. Сред тях имало и момиченца-деца.

“Изнасилването се използва, за да бъдат морално унищожени жените и момичетата, за да бъдат те сигурни, че те никога повече не могат да имат нормален живот”, — каза Надя.

Надя била купена скоро след пленяването й от един терорист, който я отвел със себе си.
“Той ме застави да се облека добре и да се гримирам. После започна страшната нощ. Той ме заставяше да служа в неговото военно поделение, унижаваше ме всеки ден”, — разказа тя.

21-годишното момиче е било изнасилвано, според нейните твърдения, била е подложена на издевателства, заставяли са я да носи неприлични дрехи.

Тя се опитала да избяга, но я заловили.
“През онази нощ той ме преби от бой. Каза да сваля дрехите си и ме затвори в стаята на охраната. А после те извършиха над мен такива злодеяния, докато изгубих съзнание. Моля ви, унищожете Ислямска държава напълно”, — призова Надя.

Три месеца след робството й, тя все пак успяла да избяга. Понастоящем момичето живее в Германия. В Ирак тя е имала няколко братя, но всички са убити от ислямисти.

През лятото на 2014 година терористите от ИД са похитили 5 хиляди жени и мъже-язиди. Две хиляди са успели да избягат, останалите и до днес са в плен.

ООН заяви, че унищожаването на язидите от ИД носи всички признаци на геноцид. ООН призова Съвета по сигурност да разгледа възможността да се задейства Международния наказателен съд.

Язидите са малцинство в Ирак, чийто бастион от иракския град Синджир. Това е едно от най-уязвимите малцинства в Ирак
Язидите са малка кюрдска етно-религиозна общност, която днес е под заплаха, след като хиляди бяха принудени да напуснат земята на предците си поради офанзивата на сунитите джихадисти, които ги смятат за поклонници на дявола.

В Ирак има между 100 000 и 600 000 язиди. Няколко хиляди от тях живеят в Сирия, Тунис, Армения и Грузия. Те са в голямата си част бедни селяни и пастири. В Германия има около 40 000 язиди.

Религията им се е зародила в Месопотамия преди повече от 4000 години. Вярата им е основана на зороастризма, в който се въвели някои елементи от исляма и от християнството. Те се молят на Бог по посока на Слънцето и почитат седем ангела, от които най-важният е Мелек Таус или Ангел-паун.

Традицията на язидите забранява бракове извън тяхната общност. Язидите нямат правото да ядат марули и да носят сини дрехи. Заради тези забрани и ограничения язидите са възприемани от техните критици като сатанисти.

Бидейки неарабски и немюсюлмански иракчани язидите са от дълго време едно от най-уязвимите малцинства на Ирак. Хиляди язидски семейства напуснаха страната заради преследване от страна на Саддам Хюсеин и се преместиха в Германия.
На 14 август 2007 г. в атентати с камиони бомби бяха унищожени напълно две язидски села в Северен Ирак. Загинаха над 400 души и това беше най-кървавата атака срещу язидите в Ирак след началото на американската операция там през 2003 г.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.