img

Съвет на опитен градинар: Ето как да увеличите реколтата си от краставици чрез прищипване на стъблото

/
/
/
557 Views
Сподели с приятели

Добра реколта от краставици – лесни трикове от опитните градинари

Любимото занимание на всеки градинар е отглеждането на краставици от собственоръчно събрани семена. Разбира се, всеки може да си купи семена. Но отглеждането на качествена култура от семената на краставиците от миналата година е истинско предизвикателство. Най-елементарният проблем, с който се сблъскват градинарите в този случай, е разсадът от краставици.

Нито борбата с вредителите, нито подхранването играят голяма роля. Важна е грижата за краставиците по време на цъфтежа. Проблемът, с който трябва да се справите са безплодните цветове. Ето как да го направите правилно.

Правилно премахване на безплодните цветове

На първо място, нека разберем какво представляват безплодните цветове. Безплодните цветове са така наречените мъжки цветове. Те са много лесни за идентифициране. Женските цветове се появяват със завръз. Но мъжките изглеждат като всички декоративни цветя.

Внимателните градинари могат да забележат мъжките цветове по главното стъбло на растението. Женските цветове се появяват по страничните стъбла. Най-лесно е да следите това, ако краставиците ви са вертикално вързани.

За да провокирате растежа на страничните стъбла, като по този начин увеличите броя на плодовете, трябва да прищипвате растението. За целта се уверете, че дължината на най-ниското странично стъбло достига минимум 40 сантиметра. Това означава, че клонът е формиран и вече е достатъчно силен.

Дължината на основното стъбло, по което се намират мъжките цветове, в този случай е около 1,5 м. Необходимо е само да отрежете върха му. От този момент растежът на стъблото ще спре. Въпреки това растението продължава да живее. Следователно, страничните му стъбла ще започнат да растат от двете му страни.

Тази процедура се прави най-добре в края на юли. По това време растенията вече са доста силни. Прищипвайте краставиците, независимо дали ги отглеждате в оранжерия или на открито пространство. Струва си да се помни само за адекватната вентилация и достъпа на слънчева светлина.

Споделете тези тайни за добра реколта от краставици с приятелите си!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.