img

Саудитска Арабия вдига грандиозен небостъргач с височина 1 км!

/
/
/
898 Views

небостъргачДубай от доста време е шампион за много неща, измервани като големина, дължина и скъпотия, но скоро ще има конкуренция в съседната си Саудитска Арабия.Най-високата сега сграда в света – Бурж Халифа, скоро може да отпадне от класацията на Книгата на рекордите Гинес, ако Саудитска Арабия успее да реализира плановете си да построи кулата Джеда. Перспективата изглежда изпълнима, доколкото са осигурени 1,234 млрд. долара за финансирането на проекта.

От преслужбата на саудитското правителство съобщиха, че Jeddah Economic Company и Alinma Investment са подписали финансова сделка за 8,4 млрд. саудитски риала (2,2 млрд. долара), за изграждането на Град Джеда, включително и пронизващата небесата Кула Джеда, информира БГНЕС.

До момента проектът е изпълнен до 26-я етаж. Небостъргачът ще бъде висок 1 км. и се очаква да бъде завършен през 2020 г. Бурж Халифа се извисява на 827 м. над повърхността.

„С тази сделка ние постигнахме нова, досега нечувана по височина недвижима собственост и ще изпълним целта на компанията за създаване на градски център от световна класа, който предлага усъвършенстван начин на живот, така че Джеда да има нова забележителност, която да привлича хора от всички слоеве на обществото с комплексни услуги и множество приложения“, каза Муниб Хамуд, главен изпълнителен директор на Jeddah Economic Company.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.