img

Руснаците създават „войник на бъдещето“ – вижте за какво става въпрос!

/
/
/
701 Views
Сподели с приятели

войник на бъдещетоПредприятие на „Ростех“, главната организация в областта на преносимото въоръжение и бойната екипировка на Русия, ще разработва през следващата година девет промишлени технологии за изпитание на екипировка „войник на бъдещето“ от трето поколение, съобщи генералният директор на предприятието Дмитрий Семизоров, цитиран от пресслужбата на компанията, предава Блиц.

С водещата роля на същата компания е изработена и настоящата екипировка на армията от второ поколение „Ратник“. Следващото поколение на екипировката ще се изработи в рамките на целевата програма „“Развитие до 2020 година“. Новият екип ще пази комфорта на войника за две денонощия и ще го пази дори от радиационно излъчване.

„През 2016 г. се планира да бъдат разработени 9 промишлени технологии в елементите на екипировката. Също така продължава работата по реконструкцията и техническото преоборудване на производствените мощности на предприятието. За собствена сметка се планират 10 инициативи по усъвършенстването на конструкцията на серийните образци“, казва генералният директор.

Продължава работата и по високоточен снайперистки комплекс от ново поколение, както и работата на лаборатория по създаване на научно-технически параметри за разработка на стрелкови комплекс от ново поколение“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.