img

Руският СУ-34 впечатли света! Множество държави искат да го имат в арсенала си!

/
/
/
714 Views

СУ-34След като Русия успешно използва своите бомбардировачи Су-34 по време на военновъздушната кампания в Сирия, много страни искат да придобият този самолет за своите армии, пише военният коментатор на американското издание The National Interest Дейв Маджумдар.

Вероятно Алжир ще стане първият клиент на новия самолет.„Су-34 в крайна сметка ще замени Су-24. Както и предшественика си, Су-34 е снабден с пилотски седалки една до друга, но за разлика от Су-24 той е снабден с по-големи възможности за самоотбрана” – пише Маджумдар, цитиран от Блиц

Той е убеден, че техническите характеристики на бомбардировача ще заинтересуват потенциалните купувачи: максимална скорост – 2200 км/час, крейсерска скорост – над скоростта на звука, нормална полетна маса -39 тона, максимално претоварване при маневриране – 7g, оръдие 30 мм, бомбов товар – 8 тона или 6 управляеми ракети „въздух-повърхност” Х-31, до 8 управляеми ракети „въздух-въздух” Р-73 или Р-77.

Маджумдар отбелязва, че бойните възможности на бомбардировача му позволяват да води бойни действия без съпровождане, тъй като притежава маневрени качества на изтребител.

NI обръща внимание, че Су-34 има радар и за задната полусфера.

„Су-34 е способен да води извънредно въздушен бой, но основно е ударен самолет. Бойният му радиус е около 700 мили (около 1100 км) без дозареждане, но има и система за дозареждане по време на полет” – изброява преимуществата на бомбардировача Маджумдар.

Не на последно място заслужава внимание, че са предвидени условия за комфорт на екипажа – зад седалките на пилотите има достатъчно свободно място те да се изправят в цял ръст.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.