img

Руски учени създадоха елексир на младостта!

/
/
/
842 Views

Елексир на младосттаУчени от Новосибирск, Екатерининбург и Якутия работят над създаването на еликсира на вечната младост, който се основава на микроорганизми, намерени в условията на вечен студ, съобщава Виктор Чернявски, кандидат на медицинските науки, цитиран от ТАСС, пише Блиц. В Якутия, в условията на постоянен студ в останките от мозък на мамут учените са открили висока концентрация на животостимулиращи аеробни бактерии. Както показват изследванията, тези микроорганизми значително подобрили живота на лабораторни мишки.

„Животните, получавайки пробиотична добавка активизират своята жизнеспособност и магат да имат потомство и като по-възрастни.

Евентуалните лабораторни изследвания върху хора е възможно да дадат подобен стимулиращ ефект”, поясни Чернявски.

Възрастта на откритите микроорганизми е между 20 и 40 000 години.

Ученият обяснява и че отделените штамове на бактериите проявяват висока стабилност по генетичен признак. Микроорганизмите си изработват всички необходими биологично активни вещества.

„Еликсир на вечната младост” е наричано обикновено средството, което може да способства за съществено продължаване на живота и подобряване на качеството му. Една част от учените обаче е песимистично настроена относно създаването му.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.