img

Руски експерти с нов прочит на предсказанията на Ванга – какво да очакваме през 2016?

/
/
/
806 Views

баба ВангаСирия! Войната, нашествието на бежанците в Европа, смъртта! Това отдавна е било предсказано от петричката пророчица Ванга. Поне такива са твърденията на журналисти в Русия, разполагали с тази информация още преди няколко години, но спестили я тогава на широката публика, за да не нажежават излишно и без друго напрегнатата международна обстановка. За предсказанията на пророчицата гръмнаха през последните дни и редица медии в Западна Европа и в САЩ. „ШОУ“ обобщава в новия си брой, който вече е на пазара, най-впечатляващите пророчества и впечатленията на познаващите пророчицата.

Ванга е истинско божествено явление и феномен както за нас, българите, така и за народите по света. Истинското име на пророчицата е Вангелия Пандева Гущерова. Родена е в Струмица през 1911 г. и умира в София през 1996 г. Още на 12-годишна възраст тя губи зрението си, но за нейните пророчески способности се говори и до днес. Предсказанията й се припомнят все по-често, а думите й винаги се сбъдват с невероятна точност.

„2015 г. ке е предпоследната година на апокалипсиса. Он ке дойде през 2016-а”, това се твърди, че е споделила Ванга пред руснаци, ходили на лична среща с нея. Въпреки това обаче излишно е уточнението, че не всички думи, приписани на петричката врачка през годините, са достоверни. В устата на Ванга неведнъж са били слагани реплики, за които нейни близки се кълнат, че

тя не е изричала никога

А когато е говорела за апокалипсис, тя е накланяла мисълта си най-вече към духовното пробуждане на човечеството.

Според информациите на руските медии пред най-близките си хора приживе Ванга е разкрила, че апокалипсисът е близо – визирайки избухването на Трета световна война. Краят обаче нямало да настъпи след ядрени атаки, както мнозина прогнозират. А майката природа щяла да се разбуни и да използва своя арсенал от библейски оръжия – трусове, потопи, урагани и цунами. „Добре, че няма да сме живи, че да видим що се пише на човеко грешен”, били думите й.

Според руските тълкуватели на предсказанията на Ванга през 2016 г. Европа ще се обезлюди, като очевидно се визира подмяната на коренното население на Стария континент с емигранти от арабския и африкански свят. През 2018 г. пък Китай ще бъде новият световен лидер. По-късно – през 2023 г. Земята ще промени своята орбита, а през 2043 година Европа ще е заселена предимно от мюсюлмани. През 2046 г. ще бъде измислено как да бъдат заменяни човешките органи.

Интересното е, че според някои руски медии предсказанията на Ванга стигат чак до 3797 година! Тогава щял да настъпи фактическият край на Земята, а хората щели да се преместят на друга планета.

Руснаците благоговеят пред Ванга и често препрочитат направените от нея предсказания в търсене на отговори за бъдещето. Особено сега, когато бурните събития по планетата са в разгара си. Според тях знаменитата българска ясновидка предрекла кога и защо ще загинат европейските държави. В едно от пророчествата си тя говорела, че

мюсюлманска държава ще използва химическо оръжие

„В контекста на последните събития тази държава е твърде вероятно да бъде Либия”, побърза да напише руското издание „Глобалист”. Интересен факт по този въпрос е, че по данни на западната коалиция в хранилища в либийския град Сирт се съхраняват около 10 тона от иприт. Ипритът е течно отровно вещество, което поразява очите и дихателните пътища, стомашно-чревния тракт и кожата. Бил е използван за първи път по време на Първата световна война. От 1915 до 1918 г. били разпръснати 12 хиляди тона иприт, които поразяват около 400 хиляди души.

Ако се върнем няколко години назад до предсказание на Ванга, направено за 2011 г, то гласи, че тя ще бъде преломна година за пътя на цялото човечество. Сляпата ясновидка казвала, че ядрена катастрофа ще порази живота в Северното полукълбо. След унищожителния удар проказа от язви и тумори ще плъзне по хората. И предсказанията на Ванга действително се сбъдват с аварията в японската АЕЦ „Фукушима 1”.

България ке се оправи, вдигнеме ли черквите


Освен руснаците и един от големите родни журналисти, Тома Томов, направи силен филм за явлението Ванга, в който говори предимно за нейните последни думи. А те са: „Не се карайте, не се шпиондисвайте, не се делете… Народът да е едно, политиците да са с народа и тогава България ще върви напред!”. Заръките й винаги били да се обичаме. Макар и трудно България ще тръгне напред, когато се възстановят черквите у нас, когато възстановим нашата велика история.

Тома Томов е имал многочислени срещи с Ванга. Във филма си за пророчицата „Тъй рече Ванга”, той използва богат документален киноматериал. През 2003 г. филмът бе показан на публиката след тържествената литургия по случай 9 години от освещаване на храма на Ванга край Рупите.

„Не се карайте, всички сте Божии деца. България ще се оправи, чакат я добри дни. Гордейте се, че сте българи! Не отстъпвайте от род и родина! Не се продавайте на Америка за пари”, казва в едно от другите си напътствия петричката Касандра.

Какво ни чака още:

– „Сега на Балканите е неспокойно, но ще дойде ден и всички балкански столици ще си подадат ръка за помощ и приятелство. Големи водачи от София, Букурещ, Белград, Атина и Анкара ще се съберат и ще разискват, водени от желание за мир и разбирателство”, казва пред сестра си още през 1948 г.
* * *
– „Добър политик ке ни изведе. Не бойте се! България и този път ке издържи. Колко време е издържала, та сега ли? Война няма да има. Ке се намери добър политик, той ке изведе България.” (1995 г.).
* * *
– „Ще дойдат добри дни за България, за народите, които помагат на нашата държава. Защото тя ще бъде тачена и уважавана от велики държави. Ще мине време, България ще изправи снага, самочувствието на хората ще порасне.”
* * *
– „Защо позволявате на децата си да напущат България! Та тя им е майка, тя им е баща. Хубава, лоша, всичко е тя. От Бога им е дадена. Какво си мислят, че ще намерят навън? Ще ходят, ще ходят и пак тука ще се върнат. От това България само губи.” (1980 г.)
* * *
– „България не е бедна. Тя има народ трудолюбив, работлив. Българският народ всичко може, по силите му е всичко да произвежда. Народът ни е учен за разлика от някои други народи. Най-ученият в света.
* * *
– „Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили. Българското писмо е едно от най-старите на земята. България е благословена страна! Не случайно Силите ме изпратиха тук.”

В Русия ще се роди новата раса


Ванга е имала позитивно отношение към Русия, към Съветския съюз. Когато той започнал да се разпада, тя споделя пред своята снаха д-р Здравка Методиева: „Сега се делят, турят бариери, но ке дойде време, пак ке са заедно”.

„Ванга виждаше изключително голяма роля на Русия в развитието на човечеството. Тя казваше: „Ке дойде време, Русия пак ке се изправи на крака и ке издигне снага. На Русия се пада великата роля да бъде духовен водач на човечеството. Русия ще стане духовен лидер на човечеството! В Русия ще се роди новата раса, новата вяра, новата религия!”. А в Америка ще станат много научни открития – тя ще бъде лидер в техниката, в науката. Религиозен лидер ще бъде Русия!”, споделя още снаха й.

А ето и още цитати от великата пророчица:

– „В края на века, през август 1999 или 2000 г., Курск ще се окаже под вода и целият свят ще го оплаква.” (за атомната подводница „Курск”). – „Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне. Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато – славата на Владимир (княз Владимир, покръстил Русия).
* * *
– „Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света”.
* * *
– „Да не разваляте дружбата с Русия. В дядо Иван, а не в брат Джон е спасението.”
* * *
– „Русия ни е помагала и в бъдеще ще ни помага. На нея можем да разчитаме. Не разваляйте отношенията с Русия! Не си затваряйте вратата! Русия е входната и изходната врата на България. Животът в България ке се подобри, когато се опрем на Русия. Този държавник, който стопли отношенията с Русия, той ще изведе България.”
* * *
– Винаги е правело впечатление, че Ванга не е говорила лошо и за никоя религия. Въпреки това най-страшните войни по света, по думите й, ще се водят на верска основа. „Ке дойде време, хората ке се делят по вера, но не верата разделя хората, а сърцето! Няма лоша религия, няма. Религията не учи на лошо хората… И третата световна война ке се води на верска основа. И тя няма да бъде с бомби, ракети и танкове, ке се води по друг начин”, казвала приживе Ванга.

Пътуваме до други светове за секунди


„Ще дойде време и по земята границите ще изчезнат и хората ще заживеят в мир и разбирателство. Но докато парите управляват света, напредък на Земята няма да има”, предупреждава Вангелия.

Тя предрича също, че до няколко десетилетия хората ще пътуват свободно до други светове. „Обикновените човеци ще летят със скорост 10 пъти по-голяма от светлината, както се пътува с автобус. Това ще стане не по-рано от 2050 г.”, предрича тя.

Рилските езера са космически портал


По думите на Ванга планините и езерата ни са свещени като тези в Индия. „Само че народът ни не го разбира. Ще дойде ден, когато при нас ще дохождат от цял свят и ще черпят енергия. Седемте рилски езера са райско кътче, то ни е връзката с Космоса. Затова Дънов толкова често е ходел там”, казва ясновидката.

Нито камък няма да остане от Сирия


Ще дойде време, в което от Сирия няма да остане и следа. „Леле, в Сирия какво ще стане! Това си го пише и в Библията. Горките хора в Сирия, ще настанат времена, в които няма да остане камък върху камък от нея. Но рано е още за това”, пророкува Ванга.

Как ясновидката видя световните катаклизми


Прага – 1968 г.

„Помнете Прага! Големи сили кръжат над града и викат: „Война! Война!”. Прага ще се превърне в рибарник, в който ще ловят риби”.
По-късно хората по цял свят следели с потрес нахлуването на съветските танкове и войските на Варшавския договор в чешката столица.

Кипър – 1974 г.

„Виждам зелена ограда, ще постои още време, после ще я махнат. Много красива и богата държава”. Предсказано от Ванга 30 г. преди преврата за присъединяването на Кипър към Гърция и турската окупация на северните части на страната.

Никарагуа – 1979 г.

„Още много кръв ще се пролее в Никарагуа. Реки от кръв ще текат. Хората не могат да си представят какво още ги чака”.
Така Ванга предрича продължилата почти десет години гражданска война в страната.

Чехословакия – 1988 г.

„Тия ке се разделят на две… Мирно ке стане.” Още през 1968 г. предсказва разделянето на Чехословакия на две отделни държави: Чехия и Словакия.

Югославия

„Югославия ще стане на парчета, оти сърбите псуват Бога.”

Годините доказаха, че Ванга е била права. Бивша Югославия се раздроби на автономни републики: Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора и Косово.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.