img

Русия засилва военната сила в Близкия Изток! Изпраща най-тежката си бойна техника в Ирак!

/
/
/
592 Views
Сподели с приятели

руски танковеСаудитският вестник „Оказ” съобщава, че Путин чука на портите на Ирак с най-тежката си бойна техника. Според информиран източник преди дни, руски танкове са се позиционирали близо до Умм Каср, южната провинция Басра.

Изданието посочва, че има засилено пристигане на военно оборудване, което не е само част от договора за покупка на военна техника от страна на Багдат, а че Москва разполага техниката си на ключови позиции, за да се бори с „Ислямска държава”. Министерството на отбрана не иска да коментира броя на танковете, както и причините за това, Русия да ги праща в Ирак.

На пристанището са били видени около 100 руски танка и над 300 бронетранспортьори.

По-рано иранската информационна агенция „Фарс“ съобщи, за доставка на оръжие по море до Ирак. Става дума за голяма пратка, руски танкове. Освен това са пристигнали и не малко бойни джипове, предназначени за пехотата, те са модел BMP-2, които се водят за едни от най-добрите в света.

Според експерти тук не ставало дума за покупка на военна мощ от страна на Ирак, а за това, че Русия започва да пренася голяма част от бойната си техника, за да може да се бори с „Ислямска държава” не само по въздух, но и по суша. Според други обаче, Русия и Ирак имат тайно съдручничество, което не е изненада, защото Ирак е в ожесточена война с „Ислямска държава” и търси помощ от най-големия враг на терористите, а именно Путин.

Отлично запознати с превоза на военната техника между двете страни, още през лятото Русия е започнала превоза на танкове и други мощни оръжия, на стойност около 1,6 милиарда долара.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.