img

Русия въвежда нови санкции срещу Турция!

/
/
/
713 Views
Сподели с приятели

Русия - ТурцияПравителството на Русия смята да разшири санкциите срещу Турция, съобщава „КоммерсантЪ“. Проектът на постановлението за допълването на нови санкции е бил подготвен от Министерството на икономиката на Русия и е предаден на правителството, по поръчение на премиера Дмитрий Медведев в рамките на „специалните икономически мерки“ по отношение на Турция.

По този начин санкциите срещу Турция от страна на Русия може да бъдат разширени и да засегнат също сферите на хотелския бизнес, дървообработването, обучението на пилоти, както и държавните поръчки в много отрасли.

С новото постановление ще се въведе списък на видовете услуги, които се забраняват на територията на Русия за организации, намиращи се под юрисдикцията на Турция. Конкретно става въпрос за импорта на строителни услуги, туристически и хотелски услуги, а също и за дървопреработване и обучение на цивилен персонал за руските авиокомпании в Турция.

Един от федералните чиновници, които имат връзка с проекта, съобщи за изданието, че ограниченията ще бъдат свързани само с новите договори, тези които са сключени до 10 декември ще бъдат легални. За в бъдеще за някои турски компании, които имат бизнес в Русия, може да бъде направено изключение.

„Ние не смятаме да си отрязваме нито ръцете, нито краката, санкциите са ориентирани към това да нанесат минимална вреда на руската икономика“, каза той.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.