img

Русия тества ракета, която е способна да сваля спътници!

/
/
/
702 Views

А-235 "Нудоль"В Русия успешно са преминали летателните изпитания на ракетния комплекс за противоракетна и противокосмическа отбрана А-235 „Нудоль”. В Пентагона предполагат, че изпитанията на ракетата, която ще е способна да сваля спътници, са извършени на 18 ноември.

Ракетите от комплекса А-235 „Нудоль” трябва да заменят намиращия се сега на въоръжение комплекс А-135 „Амур” от ПРО на Москва. Шефът на космическито командване на ВВС на САЩ генерал Джон Хайтън през ноември заяви, че Русия и Китай разработват въоръжение, което може да заплашва жизнено важни спътници на САЩ.

„Те разработват възможности за нападение, които ни безпокоят” – цитира думи на Хайтън Colorado Spring Gazette.

„Американски военни анализатори твърдят, че новата заплаха за спътници космоса разкрива стратегическата уязвимост на САЩ, пише Washington Free Beacon. Русия или Китай могат да изведат от строя линии на разузнаването, навигацията и свръзките, които се явяват критични за провеждането на военни операции и защита на гражданската инфраструктура на САЩ, отбелязва Free Beacon.

Командирът на дивизия от 1-а Армия от ПРО и ПРО на Въздушно-космическите сили на РФ полковник Андрей Чебурин на 30 ноември съобщи, че ПРО на Москва пряко си взаимодейства със системата за предупреждаване за ракетно нападение и мониторинг на космическото пространство, съобщи „Российская газета”.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.