img

Русия пак се похвали с военна мощ! Ще ползват специален хеликоптер за унищожаване на подводници!

/
/
/
814 Views

Руски хеликоптерРуският Военно-морски флот ще получи на въоръжение нови перспективни хеликоптери по проекта, наречен „Минога“. В момента с разработката на „палубния дявол“ се занимава компанията „Камов“. Това е съобщил пред ТАСС източник от отбранително-промишления комплекс.

Хеликоптерите с морско базиране ще заменят многоцелевия Ка-27, тъй като имат по-малки размери и тегло.Проектът „Минога“ е на етап разработка. Работи се върху отделните възли, механизми и общата конструкция, „традиционна за всички камовски хеликоптери“.

Корабният многоцелеви хеликоптер Ка-27 е предназначен за откриване, проследяване и унищожаване на подводници, намиращи се на дълбочина до 500 метра, при скорост 75 км/ч. Действа в районите на търсене, отдалечени от базирането на кораба до 200 км, при вълнение на морето до пет бала – денем и нощем, при нормални и сложни метеорологични условия.

Хеликоптерът може да осигури изпълнението на тактически задачи както поединично, така и в състава на група, при взаимодействието с кораби по всички географски ширини.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.