img

Русия обяви цената на адския изтребител СУ-35! Вижте колко ще струва!

/
/
/
1477 Views

Су-35Руското военно министерство в края на декември е съгласувало с компанията „Сухой” петгодишен договор за доставка на 50 нови изтребители Су-35 на стойност малко над 60 млрд рубли (около 17 млн долара за самолет), пише вестник „Ведомости” с позоваване на солидни източници. (За сравнение официалната цена на един Eurofighter Typhoon е над 60 млн. евро.)

Преди това беше съобщено, че завършва доставката за ВКС на първата партида от 48 самолета Су-35 и се подготвя договор за нови 48 машини.

Очакваше се новият договор през декември да бъде подписан през август 2015 г. по време на авиосалона МАКС-2015, обаче заради отказването от тригодишното бюджетно планиране са възникнали затруднения с определяне на параметрите на споразумението. В резултат договорът е окончателно съгласуван и утвърден едва след приемане на бюджет-2016.

Су-35 е руски реактивен свръхманеврен многоцелеви изтребител от поколение 4++, до 5-о поколение не му достига само технологията „стелт” и радиолокатор с фазирана антенна решетка.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.