img

Русия обяви: Открихме как да убием К-19 за 40 секунди, слагаме и ваксини

/
/
/
1863 Views
Сподели с приятели

Учените от Новосибирския държавен университет разработват уникален метод за унищожаване на вирусни патогени. Те установиха как да повлияят на COVID-19, използвайки фотодинамична терапия, разбра Е-новини.

Лекарите отбелязват, че в Русия такава терапия се използва за лечение на някои форми на злокачествени новообразувания. Сибирските учени за първи път проведоха проучвания на лазерния PDT метод за инактивиране на коронавирусите, използвайки домашни фотосенсибилизатори.

„Удовлетворението от изследването се дължи на факта, че вирусът може да бъде унищожен за 40 секунди с помощта на лазерен енергиен поток с ниска мощност и незначителни количества лекарствени фотосенсибилизатори.

Изследователите успяха не само да инактивират суспензията на вируса SARS-CoV-2 чрез фотодинамичния метод, но и да докажат, че клетъчните култури, заразени с вируса SARS-CoV-2, могат да бъдат излекувани с помощта на PDT “, отбелязва пресслужбата на NSU.

В допълнение, учени-вирусолози от NPO “Vector” откриха нови антивирусни свойства на домашното лекарство “Radachlorin”, което се използва за противотуморна фотодинамична терапия. Учените успяха да докажат ефективността срещу коронавируса на световно известната багрила – метиленово синьо./zdrave.to

В Русия успешно завършиха клиничните изпитания върху хора на ваксина срещу коронавируса.

Това съобщиха от министерството на отбраната, което разработва ваксината съвместно с Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „ГамалЕй“. Тази сутрин от болницата беше изписана втората група от 20 участници в клиничните изпитания. По-рано ваксината беше поставена на други 18 доброволци.

От министерството на отбраната твърдят, че всички са развили имунитет срещу коронавируса. Засега не са установени никакви странични ефекти, усложнения или нежелателни реакции.

Агенция „Блумбърг“ съобщи, че още през април стотици представители на руския политически и бизнес елит са се ваксинирали с разработения в центъра „Гамалей“ препарат. Министерството на здравеопазването обаче опроверга информацията.

Очаква се ваксината да бъде сертифицирана в началото на август.

Генералният директор на руския Фонд за преки инвестиции Кирил Дмитриев заяви:

„Смятаме, че до края на годината можем да произведем 30 милиона дози от руската ваксина. В другите страни можем да произведем още до 270 милиона дози. По този начин руската ваксина може да се окаже една от най-бързите и ефективни ваксини, които се използват в различните страни“.

Междувременно стана известно, че руска фармацевтична компания ще произвежда разработена в Оксфордския университет ваксина срещу Covid-19. Клиничните изпитания са на третия заключителен етап. Предстои ваксината да бъде поставена на десетки хиляди доброволци в Бразилия, Великобритания и Съединените щати.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.