img

Румен Петков: Доказахме, че РБ укриват приходи! Какво следва?

/
/
/
1031 Views

Румен ПетковЗам.-председателят на АБВ Румен Петков заяви, че се е потвърдило твърдението му, че Реформаторите са укрили близо 90 707 лева приходи от дарения. Той се възползва от правото си на отговор след вчерашното интервю на депутата от РБ Антони Тренчев за „Здравей, България“.

„След като внимателно проследих участието на народния представител от Реформаторския блок Антони Тренчев в изданието на Вашето предаване „Здравей, България“ от 09.02.2016 година, считам, че данните за това, че дясното политическото обединение е представило отчет, съдържащ некоректна информация пред Сметната палата, бяха публично и окончателно потвърдени. Преценката ми се базира на конкретните тези, заявени от господин Тренчев в национален ефир“, написа Петков до Нова телевизия.

Във вторник в „Здравей, България“ Антони Тренчев заяви следното: „Колегите от ДСБ , които отговаряха за счетоводството по времето на последните избори, са превели от тяхната партийна сметка на сметката на коалицията 78 000 лева. Това са си техните пари от дарения, от субсидии, от членски внос. Те са по банкова сметка. Това са чисти пари с ясен произход, за ясна цел. По някаква причина счетоводителят е сбъркал и вместо 78 000 лева, е отбелязал, че са преведени 3 000 лева. Има и няколко проблема с дарения, които не са точно попълнени от самия дарител декларациите и са закъснели. Това е „голямата“ драма“.

„Посоченият цитат ми дава основание да смятам и че дебатът по темата за това – извършил ли е Реформаторският блок нарушения при отчета на финансирането си пред Сметната палата – за окончателно приключен. От тук нататък думата трябва да имат компетентните органи. Приветствам новия жанр „Отговор на правото на отговор“ и не считам за необходимо да давам своя принос в такова безбъдие“, изтъква Румен Петков.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.