img

Румен Гайтански – Вълка вече ще си има собствено летище!

/
/
/
1177 Views

ВълкаРумен Гайтански-Вълка и кардиохирургът Генчо Начев взимат на концесия летището в Горна Оряховица за 35 години.

Това реши в сряда правителството и даде картбланш на транспортния министър Ивайло Московски до два месеца да подпише договора с консорциума „Гражданско летище Горна Оряховица“, съобщи правителствената информационна служба.Мажоритарен собственик на консорциума с 95% от капитала е фирма „Кристална вода“. В нея мажоритарен собственик е дружеството „Кей Ар Консулт“, което индиректно е свързано с Гайтански, а останалите акции се държат от кардиохирурга Начев.

Управител на „Кристална вода“ пък е Спиридон Александров, който ръководеше оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) от квотата на ДПС по времето на кабинета „Орешарски“.

За да може „Кристална вода“ да отговори на критериите, дружеството влиза в съдружие с „Гражданско летище Горна Оряховица“.

В края на миналата година Гайтански спечели пътното поддържане в София и Кърджали, а с приетото решение на МС скоро вече ще стопанисва и летището в Горна Оряховица.

Директорът на държавната университетска кардиологична болница „Св. Екатерина“ Генчо Начев е автор на проекта на Гайтански за здравен фонд преди години. През 2006 г. те създадоха здравно-осигурителната компания, която се казваше „Всеотдайност“ и просъществува 5 години. В него освен „Волф“ на Гайтански , акционер беше и дъщерното дружество на „Главболгарстрой“ – „ГБС – София“, с идеята то да участва в бъдещите инвестиционни проекти на фонда.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.