img

Росен Плевнелиев стана почетен рицар в Австрия!

/
/
/
908 Views
Сподели с приятели
резидентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.) бе удостоен с висше отличие и почетно звание на специална церемония в катедралата „Св. Стефан“ и в рицарската зала на имперския дворец Хофбург в Австрия.

Президентът Плевнелиев бе удостоен със званието почетен рицар и носител на ордена „Св. Георги“. Това е европейски орден на Австрия и династията Хабсбург, който се базира на основания през 1308 г. от император Хайнрих VII „Стар рицарски орден Св. Георги“ или наричан още исторически „Орден на четвъртия римски кайзер“. В последствие е възобновен като орден „Св. Георги.

В своята реч пред над 600 делегати от 15 държави в рицарската зала на двореца Хофбург във Виена Плевнелиев изложи своята визия за европейското и демократично развитие на България, региона и Европейския съюз.

Високото отличие бе връчено от Карл фон Хабсбург, наследник на династията Хабсбург-Лотринген.

В рамките на своето посещение в Австрия Плевнелиев, заедно със заместник-министъра на външните работи Тодор Стоянов и българския посланик в Австрия Иван Сираков, откри представителен офис и консулство на Република България в провинция Долна Австрия, пише Dnes.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.