img

Родната „А“ група удари дъното!

/
/
/
920 Views

А групаЕлитът на клубния ни футбол стигна дъното. С изваждането на Литекс „А“ група остана само с 9 отбора, което означава, че напролет ще има само по 4 мача на кръг, а един тим ще почива. Бърза справка с всички страни в Европа показва, че само три елитни дивизии са с по-малко клубове.

Става въпрос за тези на Андора и Армения, където са 8, и Латвия със 7, съобщава „Тема Спорт“. Там един тим е бил изваден. Това е поредният крах за футбола ни при управлението на Борислав Михайлов.

От есента на 2005 година, когато Михайлов застана начело на БФС, почти няма сезон, в който първенството да е приключило без проблеми. Ако тук се вкарат и „Б“, и „В“ групите, тогава положението става страшно.

Иначе болшинството шампионати в Европа са от 10, 12 и 14 отбора. Дори Фаръорски о-ви, Гибралтар и Сан Марино в момента са с повече клубове в елитните си дивизии от нас.

За първи път в историята си „А“ група (от 1948/49) е по-малко от 10 тима. За последно елитът бе в класическия си вид от 16 отбора през сезон 2012/13.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.