img

Путин се закани: Ще избиваме терористи, докато не отмъстим за самолета А321

/
/
/
887 Views

Владимир ПутинВ рамките на форума на страните-износителки на петрол, проведен в Техеран, президентът на Русия Владимир Путин проведе работна среща с върховния ръководител на Иран Али Хаменей. По думите на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков по време на разговора са били обсъдени въпроси от двустранните отношения, сред които и енергийното сътрудничество между Русия и Иран. Разговорът, посочва Песков, е имал конструктивен характер.„Беседата с върховния ръководител на Иран Али Хаменей продължи по-дълго от запланираното – над час и половина. Разговорът имаше подчертано конструктивен характер. Бяха разменени мнения за сегашното състояние на двустранните отношения, в това число и в сферата на търговско-.икономическото сътрудничество като бе отбелязано наличието на много конкретни проекти в областта на енергетиката, както и в други сфери“, посочва Песков.

Като отделен акцент двете страни са обсъдили развитието на ситуацията в Сирия. Позициите на двамата лидери са се обединили около становището, че е недопустим сценарият за регулиране на конфликта отвън.

„Състоя се пределно детайлна размяна на мнения, бе подчертано единството на позициите на Москва и Техеран относно недопустимостта да бъде диктуван вариант за политическо регулиране отвън и неучастието в този процес на сирийския народ“, подчертава прессекретарят на руския президент, цитиран от РИА Новости.

„Що се отнася до притесненията на нашите приятели в региона във връзка с използването на въздушното пространство над Каспийско море, нашите казахстански приятели не са ни споменали нищо, но ние ще имаме това предвид. Ние разбираме, че има неудобства, но всички знаем, че усилията, които предприема Русия в борбата с тероризма, са бреме преди всичко за самата Русия. Терористичните организации като т.нар. „Ислямска държава“ и подобни, не щадят никого, правят зверства, не щадят нито военни, нито мирни граждани“, отбелязва Путин.

„Затова, ако се създават някакви неудобства, то те, разбира се, трябва да бъдат минимализирани. Но имайки трагичния опит с нашия самолет, ще продължаваме да правим това, докато не накажем виновниците“, подчертава Путин.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.