img

Просто боцнах стръкче роза в лист алое и след 7 дни вече имаше коренчета! Ето как става точно:

/
/
/
477 Views
Сподели с приятели

Розата е едновременно много красиво цвете и доста капризна откъм грижа. Именно последният фактор често спира градинарите да се опитват да изкоренят резници от рози, за да ги засадят в градината си.

Съществува обаче един много интересен, дори невероятен начин да вкореним резниците от рози без много главоболия. А за целта ви трябва алое

Има два различни метода за вкореняване на рози с алое. Първият е да се създаде един вид хранителна течност за благоприятното развитие на кореновата система на розата. За този метод премахнете корите от листата на алоето – оставете само питателна полупрозрачна слузеста субстанция.

гел от алое

Отрежете достатъчно количество, в зависимост от размера на листата на алоето. Пасирайте получения гел.

алое гел

В образувалата се полупрозрачна каша поставете стрък от роза, отрязан под наклон и с 4 пъпки. Поставете в стая с подходящ климат. След 5-7 дни проверете успеха на експеримента, като погледнете за наличието на оформени корени.

вкореняване на роза в алое

Вторият метод е по-прост и решава много проблеми наведнъж. За него просто трябва да отрежете парче лист алое, в което да поставите стъбло от роза с 4 пъпки.

роза в алое

Веднага засадете в хранителна почва, подходяща за рози.

засаждане на роза в алое

Отгоре навлажнете почвата със спрей бутилка. Продължете да навлажнявате по този начин в продължение на 2 седмици, почвата трябва да остане влажна (не прекалявайте обаче).

вкореняване роза

След няколко седмици ще видите как пъпките се събуждат и започват да растат. За да се гарантира успех, долните млади листа могат да бъдат откъснати, тогава розата няма да губи енергия върху тях и бързо ще развие кореновата система.

размножаване на роза

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.