img

Професор Камен Плочев: Терористите ще ни унищожат с биологично оръжие!

/
/
/
1112 Views

Камен ПлочевШефът на Военномедицинска академия (ВМА) – професор Камен Плочев, изрази своите притеснения, че терористите вече се насочват към биологично оръжие, което нанася ужасяващи щети и не може да бъде спряно. Според него, тази опасност става все по-реална, а ако наистина се случи подобна атака с биологично оръжие, за което няма лекарства, няма имунитет, няма и клиничен опит.

Професор Плочев е на мнение, че терористите, които боравят с бомби няма да прибегнат до подобни мерки, защото в такъв случай и те ще бъдат заразени, но не трябва да подценяваме опасност от такава атака. Терористите вече са доста креативни и се стремят да вземат колкото се може повече жертви, както и да всяват хаос и страх в цивилизованите общества.

„Ако падне атомна или химическа бомба, тогава всички се събират в скривалище и се пазят един друг. Ако има обаче биологична бомба, тогава принципът е да се отделят хората и да нямат контакт с други”, обясни Камен Плочев, който е притеснен, че има 40 вида заболявания, 12 от които инфекции, за които модерната медицина не може да направи нищо.

Професорът определи биологичното оръжие, като ядрената бомба на бедните, тъй като може да се направи дори в казан от ракия, но да донесе огромни щети.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.