img

Премиерът на Израел: Русия е новият лидер в Близкия Изток!

/
/
/
765 Views

Моше ЯалонРусия играе главна роля в сирийския конфликт, докато в това време САЩ не се справят с ролята на лидер в Близкия Изток, пише изданието Times of Israel с позовава на израелския военен министър Моше Яалон. „Нещо повече, Израел е обезпокоен от въвличането на Иран в многостранните преговори за Сирия” – се казва в публикацията на Ребека Шимони Щоил.

Според Моше Яалон, от една страна би било крайно желателно да се избегне западната сухопътна операция в Сирия. От друга страна да се победи ИД/ДАЕШ без сухопътна операция е невъзможно. Израелският министър счита, че е необходимо да се използват местни сили, включително кюрди и умерени сунитски групировки. Яалон посочил западните войски „последна надежда” на Израел.

„Войната в Сирия и борбата с ИД/ДАЕШ са глобално предизвикателство и аз считам, че САЩ трябва да са лидер на западния свят в региона, за да отговорим на това предизвикателство” – цитира изданието военния министър.

Моше Яалон обаче отбелязал, че Сирия дълги години след конфликта ще остане в състояние на нестабилност, а сирийското общество сега е почти невъзможно да се обедини.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.