img

Право, куме, та в очи! Иво Сиромахов разби политиците със скандално интервю – вижте го!

/
/
/
602 Views
Сподели с приятели

Иво СиромаховСмешно е, когато някой каже, че вече нямало мутри. Има ги, само че вече не са на улицата, а в парламента и в общинските администрации. Това каза пред Фрог нюз сценаристът в „Шоуто на Слави” Иво Сиромахов.

Да се подпишеш за правото си да бъдеш питан по важните въпроси не изисква огромни усилия. Досегашните референдуми винаги са били назначавани от властта. Ще разберем дали искаме сами да управляваме съдбата си или предпочитаме да я оставим в ръцете на негодници.

Хората са отчаяни, защото много пъти са били лъгани. Опасенията им са, че политиците ще подменят въпросите, че ще бламират референдума с някакви административни шашми. Не ме притеснява клеветническата кампания, който върви срещу нас и Слави Трифонов. Ние сме свикнали. Изпитвам съжаление към хората, които работят в такива медии. Самите те не вярват в лъжите, които са принудени да пишат, но го правят заради жалките си заплати. Тъжна история, заключи той.

Какво още сподели сценаристът и писател можете да прочетете в рубриката „Интервю”.

Около 250 000 подписа е събрал Инициативният комитет за референдума, предлаган от екипа на шоумена Слави Трифовнов, съобщиха сценаристите на предаването Тошко Йорданов и Филип Станев.

Според двамата подписката върви добре и достигането на необходимия брой от 400 000 души, за да бъде подложено допитването на гласуване, няма да е проблем.

Въпросите, които се предлагат за референдума са:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.