img

Правителството не спази обещанието си и нанесе нов тежък удар на полицаите! Очакват ни още протести!

/
/
/
774 Views

полицаиДвадесетте заплати компенсация при пенсиониране на ченгетата ще станат десет. Министър Бъчварова внася това предложение в НС, научи Фрог нюз от високопоставен полицейски източник.

МВР подготвя закон за изменение и допълнeние на закона за МВР, с който се предлага орязване на обезщетенията на ченгетата от 20 бурни запрати на 10 основни заплати. Промяната ще обхване служителите с под 10 години професионален стаж в МВР и новоназначените. Предвижда се поправка и за т. нар. чантаджии, които ще бъдат преназначени по Закона за държавния служител и ще им бъде изплатено дължимо обезщетение в три годишен срок. Най-големият парадокс в предложените промени на закона е, че администрацията ще може да бъде назначавана на длъжности с полицейски правомощия по закона за МВР, като първа категория труд. Обратното, обаче е забранено.

Явно според политическото и професионално ръководство на МВР администрацита във ведомството се оказва не само по-ценна. С промяната се прави така, че чантаджиите да се считат за по-големи специалисти и професионалисти от останалите редови ченгета. Известно е, че голяма част от бюджета на ведомството отива за техните заплати, а не за обезпечаване на хората, които работят на улицата и носят пряка отговорност за сигурността на жгражданите.

Друга промяна е, че максималният размер на отпуската за ченгетата се намалява с 10 дни. Освен това се премахва допълнителното възнаграждение за специфични условия на труд. Всички тези промени се случват във времето на ежедневни въоръжени грабежи, поръчкови убийства и нападения над ченгетата.

При предишният опит да се орежат компенсациите на ченгетата, последваха масови протести. Те бяха бързо потушени със заплахи за уволнения и наказания от страна на ръководството на МВР.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.