img

Помните ли Бихтер от Забраненият плод? Вижте актрисата днес и научете за най-голямата драма в живота й!

/
/
/
549 Views
Сподели с приятели

За Берен популярният турски писател, актьор и режисьор Орхан Алкая казва: „Тя е невероятна. Тя е не само доста чаровна, но и играе много добре.

Две качества, които рядко се срещат в младите актриси.” Думите се отнасят за турската актриса Берен Саат, която плени сърцата на българските телевизионни зрители с ролите си на Бихтер (“ Забраненият плод ”) и Фатмагюл (“ Пепел от рози ”).

Тя е красива, тя е талантлива, тя е толкова прекрасна – са най-честите коментари на феновете й не само в родната й страна. Берен е една от най-популярните и скъпо платени актриси в Турция. А според наскоро проведено социологическо допитване, тя се възприема като жената-мечта за мъжете в арабските страни, където турските сериали набират скорост.

На турски името Берен се свърза със сила и ум.

И вероятно има нещо вярно в това, тъй като животът я поставя пред голямо изпитание още докато е съвсем млада. Берен преживява трудно загубата на годеника си Ефе . Твърди, че със смъртта му е свършил първият й живот. Научава за катастрофата от брат му и отива в болницата.

„И там, в моргата, си дадох сметка, че човек не трябва да се отчайва, а да продължава да преследва мечтите си. Четири месеца по-късно се снимах в игрален филм,” споделя Берен. Казва, че човекът, на когото се възхищава най-много, е именно майката на Ефе – Нил Гюрей – заради силата, търпението и привързаността й към живота.

Според Берен смъртта на Ефе я е променила много. Вече внимава какво казва на хората, защото не се знае какво ще се случи на следващата сутрин. „Смъртта на близък човек е голям шок. В началото дори му се ядосах, бях много наранена. След това с помощта на майка му преодолях това”, твърди Берен в свое интервю пред bTV. Казва, че именно Ефе е човекът, който е променил живота й.

Освен че я е подтикнал да участва в телевизионното състезание, именно той я е накарал да попълни формуляр и да се яви на изпит в театрална школа в Истанбул. След това я приемат и учи актьорско майсторство четири месеца, след което се връща в Анкара.

В България Берен става известна първо с ролята си на Бихтер от нашумелия сериал “Забраненият плод”.

Партньор във филма й е един от най-известните турски актьори Къванч Татлъту (“ Перла ”, “ Езел ”, “ Двама завинаги ”). За ролята си на Бихтер Саат получава няколко приза, сред които две поредни години награди за женска роля на най-големия в Турция телевизионен фестивал „Златната пеперуда (Altin Kelebek Odulleri). В момента Берен участва в два сериала, излъчвани по български телевизии – “Пепел от рози” и “Щастливи заедно”.

Всъщност „Пепел от рози“ е един от най-гледаните сериали не само в Турция и България, но и в редица арабски държави.

Младата турска актриса печели сърцата на българските зрители с еднакво добрите си превъплъщения в коренно различни роли. Невероятно добрите й изпълнения имат широк обществен, а и професионален отглас и в самата Турция. В началото на тази година Берен е удостоена с наградата на Техническия универсистет в Истанбул за най-харесвана турска актриса в телевизионни сериали за 2011 година.

При получаване на наградата, тя възкликва с усмивка: „Искам да върша тази работа до края на живота си. И когато вашите внуци ме гледат по телевизията, да им казвате:

Ех, да можеше да я видиш на младини…”.

Личният живот на актрисата е следен с голям интерес от турските медии. Въпреки че пресата няколко пъти е свързвала името й с нейни екранни партньори, Берен отрича някога да е имала нещо общо с тях. В момента тя има връзка с 10 години по-възрастния от нея турски музикант и певец Кенан Доулу , който участваше в музикалния конкурс “Евровизия” през 2007 година. Интересен факт е, че Берен е името, което най-често се споменава в турското медийно пространство през април.

Според изследване на мониторинговата група МТМ (Medya Takip Merkezi) само за месец на актрисата са били посветени 4427 статии, като материалите най-често са за връзката й с Кенан. На второ място е Азра Акън, сегашната приятелката на Къванч Татлъту. Броят на страниците, посветени на Берен във Фейсбук, е над 300, а близо 800 000 души са лайкнали тези страници.

През последните няколко месеца някои издания дори твърдят, че Берен е бременна. Това засега се оказва невярно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.