img

Плевнелиев отново се изцепи: Горд съм, че подкрепих санкциите срещу Русия! Турция ще ни пази!

/
/
/
980 Views

Росен ПлевнелиевПрезидентът Росен Плевнелиев направи поредната си грандиозна изцепка, като заяви, че се гордее от решението си и твърдата си подкрепа на санкциите на ЕС срещу Русия.

„Това е най-правилното решение за България и аз съм горд от това, че се проявих като мъдър и далновиден държавник“, удари се в гърдите той на среща с българския бизнес. И отново подпали щекотливата тема за обтегнатите ни отношения с Кремъл, от които родният бизнес губи миларди на година, но не получава компенсации.

Още по-нагло президентът, който си отива и когото не подкрепя никой, дори партията, която го издигна, каза: „Пред мен изобщо не стои дилемата, която много държавници са имали по повод външната ни политика. За мен такава дилема няма и за нашата външна политика също. Щом ЕС и САЩ са решили да има санкции – ще има! Разбира се, че България има принципна позиция. И съм още по-горд, че ние бяхме държавата, която най-силно подкрепи санкциите и замрази всички икономически отношения с Русия, а дипломатическите са просто на нужното за дипломацията ниво и нищо повече. Трябва да се разбере веднъж завинаги, че нашият път е към Европа, а не назад и тези, които изпитват носталгия към миналото е крайно време да се осъзнаят и да започнат да мислят глобално и по европейски!“, заяви пред смаяните бизнесмени президентът, а в залата едва не го освиркаха.

Той обаче продължи, с твърдението, че България е добър пример, как заедно с Турция пазим ефективно границите на ЕС, а Турция помага да пазим нашата.

В кулоарите някои сравниха примера с вълк, който пази кошара с агънца.

Президентът намекна и че е придобил голям политически опит през тези пет години, бил е винаги на мястото си, когато е било нужно. По негово време са се сменили няколко правителства, но той е успял да запази националния мир.

Мнозина се запитаха дали това не е политическа и предизборна реч и дали Плевнелиев не се готви за държавен глава втори път.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.