img

Пластичните хирурзи също имат тайни: Вижте техните 7 трика за красота!

/
/
/
771 Views

Красива женаВпечатляващи са телата на моделите по страниците на списанията – факт, това често е резултатът от работата на треньори, диетолози и пластични хирурзи. Макар всички те да подхождат доста отговорно към клиентите си, все пак знаят какви съвети да дадат на тези, които желаят да избегнат услугите им и сами да постигнат подобни резултати. Вижте кога не си струва да давате излишни пари.

1. Седем пъти мери, един път режи!
Целулит имат всички жени, независимо дали са пълни или слаби. Това е закон на природата. Най-лесният начин да се избавите от него са тренировки + диета + масаж. Ако това не подейства, едва тогава на помощ идва липосукцията. Рискът от инфекция на подкожната мастна тъкан е нисък, но съществува. Затова помислете, преди да отидете при лекаря.

2. Спокойна нощ
Спете по гръб! Това е най-доброто, което може да направите за лицето си. Ако спите по корем, кожата на лицето ви е подложена на допълнително напрежение , което стимулира образуването на бръчки около очите и устните. Ако не можете да се откажете от тази поза за сън, то поне сменете памучната калъфка на възглавницата с такава от сатен или коприна – те оказват много по-малко съпротивление при триене с кожата.

3. Огледалце, огледалце…
Харесвайте се! Спрете да се гледате в увеличителното огледало. Именно недостатъците ви ви правят уникални. Ако имате такъв, който не ви дразни особено, оставете го без намесата на хирург. Самите хирурзи казват, че „недостатъци“ като голям нос или клепнали уши са неща, които забелязвате само вие, а околните дори и не подозират за тях.

4. Пазете корема си
Операцията за „прибиране“ на корем, особено след раждане, е разпространена сред много жени. Но трябва да имате предвид, че това е една от най-спорните операции. Веднага след нея е възможно да се появи отток, който да трае между 6 и 8 седмици. Освен това, ако е изпълнена некачествено, операцията оставя белег за цял живот. Помнете, че може и без намеса на скалпела да стегнете корема си и да го направите отново такъв, какъвто е бил преди раждането. Това изисква значителни усилия, но все пак ще избегнете нежеланите последствия.

5. С гърдите напред
Рядко жените са доволни от бюста си – големина, форма, стегнатост…Самите хирурзи казват, че притежателките на малки гърди са късметлийки, тъй като те практически не променят формата си с течение на годините. С формата обаче може да се справите и сами – да, с тренировки, много, но се получава. Едно от най-ефективните упражнения е разтваряне и събиране на ръцете, държейки гирички, най-добре в поза легнали на пейка. Не забравяйте и специалните дрехи за спорт, които поддържат бюста – това значително помага да намалите риска от увисването му.

6. Време за тялото
Липосукцията няма да замени тренировките. Тя само „ретушира“ контурите на тялото ви и ви избавя от мастните натрупвания, но останалото зависи от вас. Ако продължите с неправилното хранене и липсата на спорт, скоро целулитът отново ще се появи. И то на необичайни и нови места, например на ръцете. Внимавайте как се храните и задължително спортувайте.

7. Цигарите убиват
Тютюнът не само е риск за здравето ви,но със сигурност е пагубен за красотата ви. Той разрушава колагена в кожата, а както знаем, благодарение на него тя остава стегната и красива. Ето защо много пластични хирурзи се запознават с начина на живот на клиентките си, преди да пристъпят към операция. Много от тях поставят условието пациентите да спрат да пушат и едва след 6-месечна рехабилитация да бъде направена операцията. Отказът от тютюнопушене е най-простият и икономически изгоден начин да съхраните младостта на кожата си.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.