img

Пентагонът обяви: Засилваме атаките срещу Ислямска държава!

/
/
/
892 Views

ПентагонаСАЩ ще продължат да засилват действията срещу групировката „Ислямска държава“ в Сирия с намерението да я унищожат, заяви министърът на отбраната Аштън Картър на обща пресконференция с британския си колега Майкъл Фалън, предаде Франс прес.

„Ние ще предприемем в скоро време някои мерки, за да ускорим изпълнението на нашата стратегия и унищожаването на ИД“, каза Картър. „Това е, което президентът Обама, поиска от нас.“

Обама, който се опитва да убеди американците в правилността на стратегията си срещу ИД, ще има в понеделник заседание в Пентагона, посветено на военните усилия срещу ИД в Ирак и Сирия, съобщи неговият говорител Джош Ърнест. Обама ще събере и своя Съвет за национална сигурност, след което ще направи изявление, добави говорителят. Ърнест каза, че не знае дали президентът смята да обяви някакви промени в стратегията срещу джихадистите от ИД.

Франс прес припомня, че САЩ съобщиха неотдавна за предстоящо изпращане в Ирак на командоси за операции на терен срещу групировката в Ирак и Сирия. Също така Вашингтон предложи да изпрати американски хеликоптери Апачи в Рамади, за да помогнат на иракската армия да отвоюва града от ИД.

Според проучвания на общественото мнение 68 на сто от американците смятат, че военният отговор от САЩ срещу ИД не е достатъчно силен, а 60 на сто не одобряват начина, по който президентът се справя с терористичната заплаха.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.