img

Пълен абсурд: Предлагат референдум за гласуване на по-големи отпуски!

/
/
/
998 Views

РеферендумРеферендум по предложението за увеличаване на отпуските би бил най-добрият начин да се чуе мнението на работещите и на работодателите. Около тази теза се обединиха, след доста взаимни атаки, независимият депутат Георги Кадиев и Ивелин Желязков от Асоциацията на индустриалния капитал в студиото на БНТ.

Преди няколко дни Кадиев предложи платения годишен отпуск да стане от 20 на 25 дни. Той внесe предложение за промяна на Кодекса на труда до парламентарната шефка Цецка Цачева. В профила си във Фейсбук Кадиев изтъкна, че Дания, Финландия, Швеция, Франция, Австрия, Люксембург вече са направили тази стъпка. В Руската федерация и Великобритания платените отпуски достигали дори 28 работни дни.

Георги Кадиев и Ивелин Желязков спориха по внесения от Кадиев законопроект. Бизнесът е твърдо против идеята според Желязков. Депутатът пък смята, че това ще намали стреса, ще подобри здравето и работоспособността на българите. Желязков е на мнение, че такава промяна би намалила конкурентоспособността на индустрията, а също така допълнително ще натовари бизнеса.

Работодателите настояват Георги Кадиев да оттегли законопроекта, но той е категоричен, че няма да го направи.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.