img

Пълен абсурд: Децата от 2-и клас решават задачи с кебапчета и митинги!

/
/
/
821 Views

Нови бисери в учебниците откриха възмутени родители и сигнализираха министъра на образованието Тодор Танев. В един от тях второкласниците трябва да смятат колко кебапчета ще изядат нарочно доведени хора на митинг, а в друга – колко коли са се потрошили по дупките на родните пътища.За абсурда сигнализира Стела Николова във Фейсбук. Тя е автор и на отвореното писмо до Тодор Танев. Тя прилага и извадка от абсурдните задачи.

Ето го текста на отвореното писмо:

Уважаеми, проф.Танев,

Онези от нас, които са завършили по времето на социализма, знаем, а някои след това са чували, че българинът през вековете, най-много е държал на образованието.
Независимо какво им е струвало, българите са пращали децата си на училище!
Жалко е, че макар и в един отречен от историята и човечеството строй, какъвто бе социализма, ние получихме по-добро образование, каквото днес, не получават нашите деца, макар да разполагат с всякакви нови технологии.

Това е, вероятно единственото добро нещо, от времето на соца.

На нас, децата на социализма, не ни се е налагало да ходим на уроци, за да можем да си вземем матурата, нито пък да сме така отчайващо неграмотни, та да не можем да си напишем трите имена правилно, за което сега ректорите на университети се оплакват, когато говорят за настоящите кандидат-студенти.
Деградацията на образованието започна главоломно, когато българското училище стана търговско дружество, броящо учениците , като глава добитък, за които получава бюджет.

„Парите следват ученика“, уби всякакъв стимул у българските учители, да се държат строго, да имат авторитет и уважението на учениците.
В мутренските времена, учителската заплата, бе по-ниска от телефона, който ползва отрочето на мутрата, българския учител загуби напълно самочувствието си.
Досмачкаха го правата на учениците, както и правилата в образованието, които го превърнаха в робот-изпълнител, без капка творчество и право на мнение по учебния материал и програма.

Наскоро разбрахме от публикации в пресата, че колективи от НПО-та, които пишат българските учебници, са съставени от бивши агенти и сътрудници на ДС.

Г-н Танев, това е абсолютно недопустимо!

Слуховете за отпадане на „Балканджи Йово“, както и „Опълченците на Шипка“, се надявам да са силно преувеличени.
Неизучаването на турското робство/няма да съм политически коректна/, както и мракобесните времена на социализма, изкривяват историята и съзнанието на нашите деца.

Българските мюсюлмани, може да не се чувстват комфортно, когато техните деца, трябва да научат „Опълченците на Шипка“, но това е само под влияние на една политическа сила, която им втълпява, че те са първо нещо друго, а не български граждани.

Реформата, която се извършва сега, категорично трябва да пресече порочната практика с частните уроци, която не само че е предпоставка за корупция и незаконни доходи, а и убива детството и губи времето на децата ни, които са принудени вечер да наваксват знанията, които е трябвало да получат в училище през деня, а там те просто са си загубили времето.

И не на последно място, г-н Танев!
Българският учител не може да работи за 580 или 640 лв, а министерската секретарка за 1280.

Ако секретарката получава толкова, то заплатата на учителя, трябва да бъде 2640 лв.
Не е добър вариантът, в които се финансират частните училища с държавни средства, както и порочната практика да се плаща на калпак, а не на резултат.

Българските учители, трябва да имат повече права от учениците си.
Някой трябва да защити достойнството на достойните и да изгони търговците от храма!

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.