img

Пак на наш гръб: Парламентът отдели 200 000 лв. за 5-звездни хотели!

/
/
/
986 Views

нсПочти 200 000 лв. ще плати парламентът за 4-звездни и 5-звездни хотели. Това става ясно от обществена поръчка за следващите 24 месеца, обявена от администрацията на Народното събрание.В документацията е записано, че ще бъде сключено рамково споразумение с хотелски комплекси, намиращи се в центъра на София – в районите „Средец”, “Триадица”, “Лозенец” и „Оборище”, показа проверка на Епицентър.бг.

Поръчката е ограничена до кандидати – специализирани предприятия или кооперации на лица с увреждания. Предвидената сума за 5-звездните хотели е 95 000 лв., а за 4-звездните – 100 000 лева.

Практика е Народното събрание да поема разходите за хотел на депутати от провинцията, които по една или друга причина нямат ведомствено жилище. В началото на 43-ия парламент се наложи 60 избраници спешно до бъдат настанени в парк-хотел „Москва“, тъй като колегите им от предишното НС не бяха освободили държавните апартаменти.

По правилник, новите народните представители няма как да бъдат настанени преди клетвата, която се счита за тяхното официално встъпване в длъжност. След като бъде избрано ръководство на парламента се прави и разпределение на жилищата от ведомствения фонд, които са 179. Обикновено групата, спечелила мнозинство и съставила правителство, получава апартаменти в атрактивните квартали – „Изток“ и „Редута“. Останалите са във „Витоша“, „Овча купел“, „Лагера“, „Красно село“ и „Мотописта“.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.