img

От МО заявиха: Самолетът, който изправи на нокти България е американски!

/
/
/
771 Views

самолетВсички отговорни институции започват проверка за странния самолет, който направи невероятни траектории над територията на България, предава Канал 3. Експертите са на нокти, тъй като поведението на въздушното возило, за което БЛИЦ съобщи, е меко казано странно. Както съобщихме по-рано днес, по информация на авиационния сайт Pan.bg, на flightradar24.com бе забелязяно как неизвестен самолет прави доста странни маневри и траектории над България.

Самолетът идва от Естония през Полша и Румъния и навлиза северно от България, малко след Стара Планина завива в посока София след Хисаря, но след Панагюрище се връща обратно в посока Бургас. Малко преди Карнобат самолетът започва странни маневри, като се връща към София, но след кръг над Стралджа и Сливен в момента отново е над Карнобат…

Министерство на отбраната внесе спокойствие във връзка с информации в мрежата за съмнителен полет над Ново село. Няма нищо съмнително, а става въпрос за анонсирано още на 4 януари в официалния сайт на МО учение. Полетът е на американски самолет А10, който е създаден за подкрепа на сухопътни операции.

Той е част от съвместната българо-американска летателна тренировка „Thracian Thunder 16″. Тя се провежда на територията на авиобаза „Граф Игнатиево“ и учебен полигон „Ново село“.

В тренировката взимат участие военнослужещи и техника от Военновъздушните сили, Сухопътните войски и от ВВС на САЩ в Европа. От българска страна в „Thracian Thunder 16″ ще бъдат включени самолети МиГ-29, СУ-25 и вертолети Ми-17 и „Cougar“.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.