img

Охраната на Владимир Путин избра снайперът „Сталинград“

/
/
/
936 Views

СталинградС провокативен анонс започва репортаж на tvzvezda.ru за малко известната снайперска карабина ТСВЛ-8, че нейните създатели са я нарекли „Сталинград”, защото „работата й е да пресъздава снайперските двубои в Сталинград по време на Втората световна война”.Съкращението ТСВЛ означава „Тактическа снайперска винтовка Лобаев”, която в Русия се произвежда от 2 години, но заради изключителните й качества вече се използва от охраната на руския президент.

През 2010 г. поради кръстосване на интереси с оръжейния производител ИжМаш екипът на Владислав Лобаев заминава за ОАЕ, още на следващата година са произведени първите пушки и веднага са приети на въоръжение в Емирствата. През 2013 г. Лобаев се връща в Русия и основава корпорацията LOBAEV. Сега седем основни СВЛ се произвеждат в Тартус с оборудване доставено от САЩ.

Сега гамата Lobaev няма строго фиксиран калибър, характеристиките зависят от желанието на клиента. Цевта е направена от неръждаема стомана, пушката е оборудвана с планка Пикатини за закрепване на различни видове прицели. Прикладът е сгъваем.

Оръжието притежава изключително висока групираност на попаденията от порядъка на 0,2 – 0,3 ъглови минути (7 мм на 100 метра). За тактическата винтовка е избран дозвуков патрон калибър .338 LM (8,585 мм), тъй като се е наложил като най-добър за снайперска стрелба на разстояния 1,5 км и дори повече.

ТСЛВ съответства на най-далекобойните задгранични образци като например DSR-1, пояснява Владислав Лобаев в интервюто в „Звезда”. Тя лесно може да се преоборудва за специални задачи. В този случай може да й се монтира специален ППС (безшумна и безпламъкова стрелба), работещ ефективно дори и при свръхзвуков заряд, обобщава Владислав Лобаев.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.