img

Огнян Минчев размаза Десислава Атанасова: Спрете да се излагате! Излагате и избирателите си!

/
/
/
670 Views

Коментар на Огнян Минчев по повод телевизионно участие на Десислава Атанасова, която защитава внесения от ГЕРБ законопроект за мажоритарен вот.

„ГЕРБ беше партията, с чиито депутатски гласове бе отхвърлен въпроса за мажоритарното гласуване на референдума, предложен от президента Плевнелиев – президент, издигнат от ГЕРБ.

В това предложение за референдум въпросът за мажоритарно гласуване бе зададен коректно и с формулировка, която уважава факта, че редовите граждани могат да преценят дали подкрепят мажоритарния вот, но не са в състояние да определят формулата за такъв вот – което е задача за експерти по избирателни системи. Повтарям – ГЕРБ абортира целенасочено това допитване. Но подкрепи кретенската формула за „мажоритарен вот с абсолютно мнозинство“ на едни поръчкови чалгаджийчета. Разбира се, подкрепата на ГЕРБ за чалга мажоритарния вот е израз на егоизтичен партийно-лидерски интерес. Но тя изразява и нещо повече – интелектуален и културен афинитет към този тип неграмотност и простотия, които правят възможно в една европейска страна да се проведе референдум с подобна формулировка и да се настоява резултатът му (недостатъчен между впрочем) да се превърне в закон.

Оттук – кратък съвет към г-жа Атанасова, която както виждам е назначена за герберски говорител по мажоритарните въпроси: Г-жо, българските граждани не само са ви избрали за депутат в парламента. Те са отпуснали на Народното събрание пари, с които можете да поискате експертиза от компетентни хора какво представлява мажоритарната избирателна система, какви са разновидностите й и какви са политическите и обществените последствия от практикуването на една или друга от тези разновидности. Направете го, престанете да излагате и себе си, и избирателите си с тези покъртителни мисли по проблем, който съвсем очевидно не познавате.“

Източник: ДунавМост

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.