img

Няколко световни конспирации, които се оказаха истина!

/
/
/
1602 Views

Световни конспирацииКонспиративните теории винаги са привличали и привличат много хора, но за повечето от тях се смята, че не се основават на факти, а на нечие развинтено или болно въображение. Има обаче и случаи, които потвърждават смятани за измислени истории, което трябва да ни накара да се замислим дали няма истина и в останалите.

Ето и някои от смятаните навремето си за измислица конспиративни теории, които по-късно бяха категорично потвърдени.

1.Изчезналите японци, живеещи по крайбрежието.

Между 1977 и 1983 година изчезнаха стотици японски граждани, живеещи в крайбрежните градове на страната. След като полицията не откри следи от тях дълго време, се заговори ,че агенти на Северна Корея имат пръст в това. Причината според мълвата е, че тези японци са били убити, а с техните самоличности корейски шпиони са влезли в Япония, за да изпълняват задачи на разузнаването.
Никой не вярваше в тази теория, докато през 2002 година севернокорейският лидер Ким Чен Ир публично не призна това и съобщи, че има данни за отвлечени 13 японски граждани и дори върна на японците оживели петима от отвлечените.

2. САЩ и нацистка Германия са си сътрудничили.

Сенатор Прескот Буш, дядо на американския президент Джордж У. Буш е създал голяма част от семейното богатство благодарение на сътрудничество и търговия с нацистите. Той е бил собственик на компания, която е получавала финансиране директно от Третия райх. Общият бизнес спира едва пред 1942 година, когато в САЩ приемат закон, с който търговията с държави, в които щатите са във война се приема за държавна измяна.

3.ФБР пуска отровен алкохол по време на Сухия режим в САЩ.

Една конспиративна теория обвинява ФБР, че се е занимавало с продажба на фалшив и опасен за здравето на човека алкохол в годините на Сухия режим в САЩ. За това говорят хора, които са били свидетели на смъртта на свои приятели и близки от такъв алкохол.
Този факт вече е признат от САЩ, след като бяха разсекретени документи от периода в началото на 30-те години на миналия век. От тях се вижда, че около 10% от нелегалния алкохол в страната тогава е бил пускан именно от разузнаването и в него е преобладавал отровния метилов алкохол. До 1933 година от това са загинали около 10 000 души.

4. Проектът MKUltra.

Винаги се е смятало, че ЦРУ прави експерименти с хора, насочени към откриването на начини за пълното контролиране на хора. Едва напоследък това бе доказано от хора, които са били част от експериментите. Оказва се, че агенти на ЦРУ са имползвали странни методи за контролиране на човешкия ум. Сред тях са електроконвулсивна терапия, хипноза, наркотици.Експерименти са провеждани върху отхвърлени от обществото хора като проститутки, затворници и психично болни. Това стана ясно през 1975 година, но опитите и експериментите датират от преди поне двайсет години от тази дата.

5.Поводът за войната в Залива.

Правителството на САЩ търси подходящ за общественото мнение повод да започне войната срещу Саддам Хюсеин след неговото нахлуване в Кувейт. За целта иракският диктатор трябваше да бъде представен като най-големият убиец, престъпник и кръвопиец в света. Най-голяма роля за положителния вот на Конгреса на щатите за войната станаха показанията на едно кувейтско момиче, което през сълзи разказа за зверствата на иракчаните- как разбивали главите на новородени бебета, как изнасилвали поголовно по улиците на градовете жени и убивали невинни хора.

Поводът за войната бе намерен, а след години арабският вестник Ал Сабах разкри, че въпросното кувейтско момиче е дъщеря на кувейтският посланик в САЩ и е било готвено за показанията си от голяма PR агенция.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.